Tuesday , 19 March 2024

Στα 2,20-3,00€ εφέτος η τιμή της λαγάνας

Μπορεί να μην μας δίνεται η δυνατότητα να πετάξουμε χαρταετό την Καθαρή Δευτέρα και να γιορτάσουμε παραδοσιακά τα Κούλουμα εφέτος στην εξοχή αλλά λαγάνα θα φάμε!

Η λαγάνα είναι ένα είδος άζυμου άρτου που διαφέρει ως προς τον τρόπο παρασκευής από τα υπόλοιπα είδη ψωμιού. Όπως δήλωσε η πρόεδρος του σωματείου αρτοποιών Θεσσαλονίκης “Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ” Έλσα Κουκουμέρια “η τιμή της λαγάνας εφέτος κυμαίνεται από 2,20-3,00€. Θα πρέπει να ξέρει ο καταναλωτής ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για να γίνει μια καλή λαγάνα, η ποιότητα των υλών, το καλό σουσάμι. Η λαγάνα γίνεται αποκλειστικά χειρονακτικά. Πολλοί συνάδελφοι την συνδυάζουν με ελιά, λιαστή ντομάτα, όλα ταιριάζουν δίπλα στη λαγάνα. Εκείνο που αξιζει να επισημάνουμε είναι ότι τη λαγάνα θα πρέπει  να την καταναλώσουμε ζεστή. Άλλο το φρέσκο και άλλο το ζεστό . Ζεστή λαγάνα θα βρει κάποιος μόνο στον παραδοσιακό φούρνο. Είναι διαφορετικός ο τρόπος παραγωγής της λαγάνας από κάθε άλλο είδος άρτου” τονίζει η κ. Κουκουμέρια.

Η ιστορία της λαγάνας

Η λαγάνα είναι ο άζυμος άρτος ο οποίος φτιάχνεται με παραδοσιακό τρόπο στην Ελλάδα μόνο μια μέρα του χρόνου, την Καθαρή Δευτέρα ενώ το όνομά της προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό “λάγανον”, μια πλακωτή ζύμη που παρασκευάζεται από αλεύρι και νερό και σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής.

Τα αρτοποιεία μένουν ανοικτά τη συγκεκριμένη μέρα, αποκλειστικά για την παρασκευή και διάθεση λαγάνας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *