Friday , 26 April 2024

Στα 45 τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, νέα σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών

Στα 45 φτάνουν πλέον τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα. Το μεσημέρι ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε 14 ακόμα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πρόκειται για έντεκα ταξιδιώτες του γκρουπ που πήγε εκδρομή στους Αγίους Τόπους, και τρεις επαφές στο περιβάλλον τους.

Σε περιορισμό στο σπίτι τους θα παραμείνουν για προληπτικούς λόγους 51 εκδρομείς του ΚΑΠΗ Ανατολής που επιστρέφουν αύριο από το Ισραήλ στα Ιωάννινα, όπως ανακοινώθηκε.

Εν τω μεταξύ,, παρατείνονται τα μέτρα που αφορούν τους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, ενώ αναστέλλονται όλες οι εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές. Παράλληλα, παρατείνονται τα μέτρα απαγόρευσης μαθητικών εκδρομών εξωτερικού και μετά τις 13 Μαρτίου.

Επίσης, οι αγώνες (ανεξαρτήτως αθλήματος) των ομάδων των νομών αυτών, περιλαμβανομένων των αγώνων εκτός έδρας, θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Νέα ευρεία διυπουργική σύσκεψη με αντικείμενο το πρόβλημα με τον κορωνοϊό πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα που μετείχε στη συνάντηση, τα όποια μέτρα που θα ληφθούν θα είναι στοχευμένα και όχι οριζόντια και θα ανακοινώνονται κατά περίπτωση. Προηγείται η αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων, όπως για παράδειγμα, μέσω της αναστολής πληρωμής του ΦΠΑ για την παροχή ρευστότητας των επιχειρήσεων.

Οι παρεμβάσεις, αναμένεται να αφορούν σε τρία επίπεδα: τις περιπτώσεις λήψης αναγκαστικών μέτρων, όπως το υποχρεωτικό κλείσιμο καταστημάτων και κινηματογράφων σε νομούς και περιοχές με κρούσματα, τα μέτρα σε κλαδικό- τοπικό επίπεδο και τα μέτρα για το σύνολο της οικονομίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *