Tuesday , 16 April 2024

Στα 522 εκατομμύρια ευρώ οι απώλειες από τις ακυρώσεις στα ξενοδοχεία

Της Σοφίας Ξανθοπούλου

Τα 522 εκατομμύρια ευρώ αγγίζουν οι απώλειες από τις ακυρώσεις στα ξενοδοχεία. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσσιος “ας κρατήσουμε το μήνυμα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ. Υπάρχει ενδεχόμενο να χαθεί η τουριστική σεζόν. Σχετικά με τις προκαταβολές: υπάρχουν οι προκαταβολές που έχουν δοθει από συνεργασίες με συμβόλαια tour operators  για εκσυγχρονισμό ξενοδοχειακών μονάδων και όχι μόνο, τα οποία έχουν διετή – τριετή συμφωνία σε σχέση φυσικά με το να έρθουν καινούργιες κρατήσεις. Κρατήσεις δε γίνονται καινούργιες. Ενδεχομένως να έχουμε ακυρώσεις το επόμενο διάστημα και για  μέσα στη σεζόν. Άρα λοιπόν τι θα γίνει με αυτά τα χρήματα; Έχουμε έτσι και αλλιώς πανδημία, άρα δεν ισχύει καμία συμφωνία από τη μία, από την άλλη θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα. Οι προκαταβολές που έχουν έρθει από μεμονωμένους πελάτες θα πρέπει να συνεννοηθούμε για το πώς θα γίνει αυτή η ακύρωση από το επιστραφούν τα χρήματα μέχρι μετάθεση ημερομηνίας”.

Ο κ. Τάσσιος σημείωσε ότι μπορεί να φτάσουμε στο παράδοξο να είμαστε καλά στην Ελλάδα και να μη θέλουμε να φέρουμε κόσμο. “Θα λειτουργούν οι μεταφορές; Ποια θα είναι τα οικονομικά δεδομένα; Η μόνη απάντηση σε αυτό είναι ότι το πρόβλημα είναι πανευρωπαϊκό. Εάν δεν μπουν σε μια πορεία τα δάνεια για όλο τον κόσμο και το επιχειρείν ακόμη και οι επιταγές -οι οποίες είναι στον αέρα- και είναι πάρα πολλές αυτή τη στιγμή  αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να λυθεί μετά την Υγεία μας” επεσήμανε ο κ. Τάσσιος.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων έκανε έκκληση στους Θεσσαλονικείς να μείνουν σπίτι τους ειδικά αυτό το κρίσιμο Σαββατοκύριακο. Όπως είπε “αγαπάμε τους Θεσσαλονικείς αλλά ας καθίσουν στα σπίτια τους. Τους θέλουμε  στη β΄κατοικία αλλά δεν τους θέλουμε τώρα με τον ιό”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *