Friday , 19 April 2024

Στην… εντατική ο τουρισμός, λόγω κορονοϊού-Κατά κύματα οι ακυρώσεις και οι προκρατήσεις ταξιδιών

Του Γ. Κατσιάνη

Σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό κατάφερε ο κορονοϊός, καθώς η ζήτηση για ταξίδια, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων, έχει πέσει κατακόρυφα.

Όπως τονίζουν τουριστικοί πράκτορες, το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας είναι το χειρότερο των τελευταίων ετών, σε επίπεδο κρατήσεων.

«Φοβάμαι ότι η κρίση θα διαρκέσει μέχρι το Πάσχα», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας-Θράκης, Βύρων Θεολόγης.    

Την ίδια ώρα, δύο στους τρεις Βορειοελλαδίτες που επρόκειτο να μεταβούν σε προορισμούς του εξωτερικού, ακύρωσαν το ταξίδι, λόγω του κορωνοϊού.

Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που ζητούν να τους επιστραφούν τα χρήματα των προκρατήσεων, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

«Δεν είναι μόνο η Ιταλία, η οποία από μόνη της είναι ένα κεφάλαιο. Υπήρξαν και προορισμοί των όμορων βαλκανικών χωρών, όπως είναι για παράδειγμα το Μπάνσκο, όπου πολλοί αποφάσισαν να ματαιώσουν το ταξίδι τους, λόγω κυρίως της κακής διάθεσης που είχαν», δήλωσε στο thesseconomy.gr, ο τουριστικός πράκτορας, Στέφανος Χατζημανώλης.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και για τις σχολικές εκδρομές, όπου η ζήτηση έχει φτάσει στο ναδίρ.

«Μας ζητούν να επιστρέψουμε πίσω χρήματα, την στιγμή που έχουν πληρωθεί οι αεροπορικές εταιρίες και τα ξενοδοχεία», σημείωσε ο κ. Θεολόγης.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *