Thursday , 28 March 2024

Στην Κρήτη, τη Ρόδο και την Κέρκυρα οι πρώτες αεροπορικές προσγειώσεις – “Εκκρεμούν πολλά ζητήματα” λέει η ομοσπονδία τουριστικών επιχειρήσεων

Το μεγάλο στοίχημα για τον τουρισμό αρχίζει το Σάββατο 15 Μαΐου, οπότε και θα ανοίξει ο κλάδος με προδιαγραφές για επισκέπτες που έχουν εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό, όσο και για εκείνους που θα πρέπει να ταξιδεύουν με τεστ. Στις 15 Μαΐου, επίσης, απελευθερώνονται οι υπερτοπικές μετακινήσεις για όλους τους πολίτες.

“Το πράσινο διαβατήριο αφορά σε άτομα που θα έχουν εμβολιαστεί και θα έχουν κάνει PCR Test. Συζητείται και το πιστοποιητικό ανάρρωσης” τόνισε ο πρόεδρος της πανελλήνιας ομοσπονδίας επιχειρήσεων τουρισμού Άρης Μαρίνης.

Παρόλα αυτά όπως είπε εκκρεμούν δύο πολύ σοβαρά ζητήματα : “πώς θα επισκεφθεί ο τουρίστας τη χώρα μας και πώς θα επιστρέψει στη χώρα του αφαλής”.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρίνη αναμένονται αφίξεις σε Κρήτη, Ρόδο και Κέρκυρα από Πολωνία και Τσεχία. Ως προς τα ξενοδοχεία τόνισε ότι είναι έτοιμα να δεχτούν τον κόσμο ωστόσο όπως επεσήμανε “εκκρεμούν ζητήματα. Τρέχουμε κάθε μέρα πίσω από τις εξελίξεις γιατί κάθε μέρα κάτι αλλάζει”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *