Friday , 19 April 2024

Στην τελική ευθεία η συγκρότηση των πολιτικών γραφείων των υπουργείων

Του Γ. Κατσιάνη

Εντολή στους υπουργούς να διατηρούν χαμηλό προφίλ και να αποφεύγουν τις δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, τουλάχιστον μέχρι τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης (20-22 Ιουλίου), έχει δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζητά να υπάρξει πρώτα ενημέρωση σχετικά με τα ζητήματα που εκκρεμούν ανά υπουργείο ούτως ώστε να σχηματίσουν μια εικόνα για το τι έχουν να αντιμετωπίσουν, το επόμενο διάστημα και να αποφευχθούν τυχόν λάθη.

Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσονται και οι «εξορμήσεις» που θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης σε υπουργεία, αρχής γενομένης από την σημερινή επίσκεψη που πραγματοποίησε στο υπουργείο Παιδείας.

Την ίδια ώρα, οι υπουργοί συνεχίζουν να ενημερώνονται για τα καθήκοντα τους, στο πλαίσιο της προσαρμογής τους στα νέα δεδομένα.

Μάλιστα, σε κάποια υπουργεία, δεν έχει ολοκληρωθεί η συγκρότηση των πολιτικών γραφείων από το απαραίτητο προσωπικό, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα.

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις συνεργατών κυβερνητικών στελεχών, οι οποίοι θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να προσαρμοστούν στα ελληνικά δεδομένα, καθώς απασχολούνταν μέχρι σήμερα στο εξωτερικό.

Πρόκειται κυρίως για τεχνοκράτες, οι οποίοι θα συμβάλλουν με τις εξειδικευμένες γνώσεις και την εμπειρία τους στην κατεύθυνση της καλύτερης δυνατής λειτουργίας της κυβέρνησης.

Όπως είναι φυσικό, εκτός διαδικασίας τίθενται οι μετακλητοί υπάλληλοι, οι οποίοι προσλήφθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και αναμένεται να επιστρέψουν στις οργανικές τους θέσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *