Tuesday , 23 April 2024

Στην… τελική ευθεία οι καταναλωτές ενόψει των Χριστουγέννων

Αρχίζει να… ζεσταίνεται η αγορά της Θεσσαλονίκης ενόψει των εορταστικών ημερών των Χριστουγέννων. Η κίνηση των υποψήφιων αγοραστών αναμένεται να κορυφωθεί μεθαύριο Κυριακή 18 Δεκεμβρίου αφού τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 11 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα. Ήδη από χθες Πέμπτη 15 του μηνός άρχισε το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων.

“Ελπίδα ανάσας για τον κόσμο της αγοράς αναμένεται το δώρο των Χριστουγέννων που θα δοθεί στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα» επεσήμανε στο thesseconomy.gr o πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης.

Ήδη το κλίμα των Χριστουγέννων που επικρατεί στην αγορά της πόλης ωθεί τους καταναλωτές να επισκεφτούν τα καταστήματα. Όπως αναφέρει έρευνα στις φετινές γιορτές το  41% θα ξοδέψει λιγότερα χρήματα για δώρα των Χριστουγέννων λόγω της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας σε καταναλωτικά είδη. Αντίθετα «οι τιμές στα είδη ένδυσης και υπόδυσης είναι πολύ χαμηλές, στο επίπεδο των τιμών του  1995», σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη, όμως οι καταναλωτές είναι αντιμέτωποι με την αύξηση των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης  και στους λογαριασμούς ενέργειας. «Εκείνο που πρέπει να καταλάβουμε ότι θα πρέπει να πέσει χρήμα στον καταναλωτή για να μπορέσει να το περάσει και στην αγορά», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΕΣΘ ευχόμενος καλές γιορτές ενόψει των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης από χθες ισχύει το εορταστικό ωράριο στην αγορά. Έτσι τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη θα είναι σήμερα ανοικτά από τις 10 το πρωί μέχρι τις εννέα το βράδυ. Αύριο Σάββατο η αγορά θα λειτουργήσει από τις 10 το πρωί μέχρι τις έξι το απόγευμα. Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου το ωράριο των καταστημάτων είναι 11 το πρωί με 18.00 το απόγευμα. Στο πλαίσιο των εορταστικών ημερών θα ισχύσει το συνεχόμενο ωράριο, δηλαδή τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 το βράδυ.Την παραμονή των Χριστουγέννων και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα καταστήματα θα είναι ανοικτά από τις 10.00 το πρωί ως τις 18.00 το απόγευμα.

Να προσθέσουμε ότι την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου τα σούπερ μάρκετ σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα θα είναι ανοικτά από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *