Friday , 26 April 2024

Στην ψηφιακή εποχή το γενικό νοσοκομείο Βέροιας

Στην…ψηφιακή εποχή έχει εισέλθει εδώ και ένα χρόνο το γενικό νοσοκομείο της Βέροιας. Αυτό σημαίνει ότι όσοι εισέρχονται στο νοσοκομείο, εξυπηρετούνται χωρίς ταλαιπωρία και καθυστερήσεις.

Η διαδικασία

Από την στιγμή που ένας ασθενής φθάσει στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, τα στοιχεία του εισέρχονται στο πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου.

Στη συνέχεια, γίνεται η καταγραφή τους από τη γραμματεία των επειγόντων περιστατικών και στο εξεταστήριο όπου βρίσκεται η ομάδα των ιατρών,λαμβάνεται η πληροφορία μέσω του ιατρικού φακέλου.

Αυτόματα ενημερώνεται το μικροβιολογικό εργαστήριο, λαμβάνεται δείγμα από τον ασθενή στο φιαλίδιο, το οποίο με σωληνωτό σύστημα καταλήγει στο μικροβιολογικό εργαστήριο.

Ακολουθώς, το εργαστήριο κάνει την εξέταση και από την στιγμή που βγει το αποτέλεσμα ο γιατρός έχει τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς online.

Με αυτόν τον τρόπο εξοικονομούνται εργατοώρες και χρήματα, χωρίς την ταλαιπωρία της αναμονής για συνοδούς και ασθενείς.

Στη συνέχεια,ο γιατρός με τον προσωπικό του κωδικό ελέγχει τα αποτελέσματα των εξετάσεων μέσω της οθόνης.

Εξετάσεις

Επιπλέον,κάθε εξέταση,είτε πρόκειται για ακτινογραφία είτε για αξονική, μπορεί να είναι σε χρήση όλων των γιατρών σε οποιαδήποτε κλινική ανάλογα με το περιστατικό που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Από την στιγμή της έκδοσης των αποτελεσμάτων αν κριθεί απαραίτητη η εισαγωγή του ασθενούς ο γιατρός εκδίδει ηλεκτρονικά το εισιτήριο χωρίς ταλαιπωρία.

Το ολοκληρώμενο πληροφοριακό σύστημα του νοσοκομείου καταχωρεί τα φάρμακα και έτσι η εικόνα του ασθενούς μπορεί να περιλαμβάνει τα φάρμακά του, τις εξετάσεις,κάποια πορίσματα και οτιδήποτε άλλο αφορά τη νοσηλεία του.

Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο Βέροιας εκδίδει ηλεκτρονικά ιατρικές συνταγές και πιστοποιητικά θανάτου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *