Sunday , 23 June 2024

Στη Θεσσαλονίκη Μητσοτάκης, Κασσελάκης, Ανδρουλάκης – Πού θα πάνε, με ποιους θα συναντηθούν

Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται από το πρωί της Δευτέρας, 20 Μαΐου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Μετρό, εξαγωγές και δήμος είναι τα θέματα που βρίσκονται στην ατζέντα της επίσκεψης του πρωθυπουργού. Σε ειδική εκδήλωση,όπου θα παραστεί, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της μεγαλύτερης συγκοινωνιακής μελέτης των τελευταίων 24 χρόνων, αυτά της Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης (ΜΑΜΘ), που αφορούν τη χάραξη του δικτύου του, με ορίζοντα την εξέλιξη του πολεοδομικού συγκροτήματος μέχρι το 2040.

Η εκδήλωση
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 10.00 το πρωί στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης. Στην ημερίδα, που διοργανώνει η Ελληνικό Μετρό ΑΕ, η οποία και διενήργησε τη μελέτη της ΜΑΜΘ, θα απευθύνει χαιρετισμό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας. Τις εργασίες της ημερίδας θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και των φορέων της πόλης.

Σε ΣΕΒΕ, δημαρχείο και «Βέλος» ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Επίσης ο πρωθυπουργός θα συμμετέχει στην 4η τακτική γενική συνέλευση του ΣΕΒΕ, σε μια περιοχή- όπως η Θεσσαλονίκη- όπου οι εξαγωγές αποτελούν κορυφαία οικονομική δραστηριότητα, με εθνική επιρροή. Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφτεί – για πρώτη φορά- και το δημαρχείο Θεσσαλονίκης με δήμαρχο τον Στέλιο Αγγελούδη. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί και το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος», το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στο λιμάνι της πόλης. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη πρωθυπουργού καθώς δεν έχει υπάρξει άλλη από τότε που το «Βέλος» έγινε πλωτό μουσείο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται από σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης. Και πιο συγκεκριμένα, σήμερα στις 19.30 το απόγευμα, 18 Μαΐου, θα περιηγηθεί στους χώρους της έκθεσης κόμικς «ComicCon». Το βράδυ στις 21.00 μ.μ. θα συζητήσει με Θεσσαλονικείς μπροστά στο βαν της περιοδείας του στον Λευκό Πύργο και λίγο αργότερα περίπου στις 22.00 μ.μ. θα κάνει μια βόλτα στο κέντρο της πόλης.

Την Κυριακή
Αύριο, Κυριακή 19 Μαΐου, στις 11.00 το πρωί ο Στέφανος Κασσελάκης θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού, στην πλατεία της Αγίας Σοφίας. Στις 12.30 μ.μ. θα συναντηθεί με ποντιακές οργανώσεις. Το απόγευμα της Κυριακής, στις 18.00 μ.μ., ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα περιοδεύσει στα Γιαννιτσά, ενώ το πρωί της Δευτέρας 20 Μαΐου θα επισκεφθεί διαδοχικά την Περαία στις 10.00 π.μ. και στη συνέχεια στις 12.00 το μεσημέρι θα μεταβεί στη Βέροια.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Η περιοδεία του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βόρεια Ελλάδα θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να επισκέπτεται σήμερα τους νομούς Πέλλας και Ημαθίας. Αύριο, Κυριακή 20 Μαΐου, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη όπου θα τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού αλλά και θα ψηφίσει στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Το πρόγραμμά του στην πόλη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αύριο το πρωί, Κυριακή (19/5), θα παραστεί στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας όπου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.Στη συνέχεια, στις 11.00 το πρωί θα επισκεφθεί τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, στο περίπτερο 14-15 της ΔΕΘ. Στις 12.00 το μεσημέρι θα ψηφίσει στις εκλογές του ΤΕΕ στο περίπτερο 4 της ΔΕΘ, για να δηλώσει προφανώς τη στήριξή του στη Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι διπλωματούχος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του προγράμματος «Νέα Υλικά και Περιβάλλον». Θα παραμείνει όμως στο χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, όπου και θα επισκεφθεί την ανθοέκθεση και την Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη η μεγάλη συνάντηση και τοπικές γεύσεις Ελλάδας» που ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή, στο Τόξο της ΧΑΝΘ με έκθεση κρητικών προϊόντων. Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει και άλλες συναντήσεις και επισκέψεις στη Θεσσαλονίκη, από όπου θα αναχωρήσει τη Δευτέρα για τη Λάρισα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *