Thursday , 28 March 2024

Στη “φάκα” της ΕΛ.ΑΣ. διαρρήκτες που ρήμαζαν διαμερίσματα στην Καλαμαριά με κλειδιά “πασπαρτού”

Στην αυτόφωρη σύλληψη τριών ατόμων, δύο ημεδαπών ηλικίας 29 και 37 ετών και ενός 30χρονου αλλοδαπού, που ενέχονται σε απόπειρα διάρρηξης διαμερίσματος στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης προχώρησαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Στο πλαίσιο των ερευνών, μάλιστα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Καλαμαριάς οδηγήθηκαν στην εξιχνίαση επιπλέον πέντε διαρρήξεων διαμερισμάτων που έλαβαν χώρα τον τελευταίο μήνα στην περιοχή, από τους ίδιους δράστες, από το εσωτερικό των οποίων αφαίρεσαν χρηματικά ποσά, κοσμήματα και έγγραφα των ενοίκων.

Χαρακτηριστικό του τρόπου δράσης τους ήταν χρήση αντικλειδιών τύπου «πασπαρτού» μετά την προμήθεια απαραίτητων εργαλείων κι έχοντας αναπτύξει κατάλληλη τεχνογνωσία. Στην κατοχή των δραστών και σε έρευνα του «επιχειρησιακού» τους οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος τέτοιων κλειδιών, διαρρηκτικά εργαλεία και δύο ζευγάρια γάντια.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ο 29χρονος και ο 37χρονος έχουν απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, καθώς διαπιστώθηκε ότι το 2017 και το 2018 συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα που εξαρθρώθηκε από τις Αρχές εξιχνιάζοντας 125 διαρρήξεις και προχωρώντας τότε σε οκτώ συλλήψεις, μεταξύ των οποίων και των δύο ημεδαπών συλληφθέντων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *