Saturday , 20 April 2024
Ι. Φωτιάδης προς κυβέρνηση: Ευτυχές το…. 2020!

Στις κάλπες προσέρχονται τα μέλη του ΣΕΜΑΣ στις 7 και 8 Απριλίου

Στις κάλπες προσέρχονται την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 τα μέλη του Σωματείου Ελλήνων Μεταποιητών Αλουμινίου & Σιδήρου (ΣΕΜΑΣ), ενός από τα πλέον ενεργά σωματεία επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη. Την ίδια μέρα, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στη νέα έδρα του σωματείου, επί της οδού Γ. Τσόντου 27-29, στη Δυτική Είσοδο της πόλης (δίπλα στο Media Markt και απέναντι από το One Salonica). Τις εργασίες της συνέλευσης θα ανοίξει με χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΣΕΜΑΣ, Ιωάννης (Στάθης) Φωτιάδης, ο οποίος θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τη θέση του προέδρου.

Η ψηφοφορία για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου θα διεξαχθεί την Κυριακή 7 Απριλίου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το βράδυ, ενώ οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές και τη Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα.

Για να μπορέσουν να ψηφίσουν τα μέλη του ΣΕΜΑΣ θα πρέπει απαραιτήτως να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους ή το βιβλιάριο ασφάλισής τους ή το δίπλωμα οδήγησης. Να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής στις αρχαιρεσίες (εκλέγειν-εκλέγεσθαι) έχουν μόνο τα μέλη που είναι οικονομικά τακτοποιημένα έως και το έτος 2018, ενώ για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία του Σωματείου στο τηλέφωνο 2310 940 160.

Την ανάγκη να υπάρξει μαζική συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία υπογραμμίζει ο κ. Φωτιάδης, καθώς, όπως επισημαίνει στην εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ news», με αυτόν τον τρόπο τα μέλη του ΣΕΜΑΣ θα δυναμώσουν τη «φωνή» του σωματείου και θα αναβαθμίσουν τον ρόλο του ως φορέα ανάδειξης των προβλημάτων των επιχειρήσεων αλουμινίου και σιδήρου.

Ναι μεν αλλά…

Ο πρόεδρος του ΣΕΜΑΣ επισημαίνει ακόμη πως και η φετινή εκλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποιείται σε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα και ειδικά για τον κλάδο αλουμινίου και σιδήρου. «Μπορεί η οικοδομική δραστηριότητα να εμφανίζεται να… ανεβάζει ταχύτητες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ωστόσο σ ωστόσο σε καμία περίπτωση η αύξηση που καταγράφεται σε νέες άδειες, επιφάνεια και όγκο δεν είναι ικανή να αντιστρέψει την εικόνα της κατάρρευσης, που καταγράφηκε στον κατασκευαστικό τομέα την περίοδο 2008-2015», επισήμανε ο κ. Φωτιάδης προσθέτοντας πως σε μεγάλο βαθμό η κινητικότητα στην οικοδομική δραστηριότητα οφείλεται στις τακτοποιήσεις αυθαιρέτων και στο νέο πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ΄ οίκον».

Πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα

Αναφερόμενος στα προβλήματα που απασχολούν τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλουμινίου και σιδήρου ο κ. Φωτιάδης προτάσσει την ανύπαρκτη ρευστότητα στην αγορά, αφού «οι τράπεζες εξακολουθούν να κρατούν κλειστές τις στρόφιγγες και να δίνουν τις όποιες χρηματοδοτήσεις με το ‘’σταγονόμετρο’’». Και βέβαια, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΜΑΣ, σημαντικό πλήγμα στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων του κλάδου επιφέρουν η υψηλή φορολογία, οι υπέρογκες εισφορές και το υψηλό ενεργειακό κόστος, ενώ «θηλιά» για χιλιάδες επιχειρήσεις παραμένουν οι οφειλές προς τις τράπεζες, την εφορία και τους προμηθευτές με τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα να έχουν πέσει στο «κενό».

«Στη διάρκεια της θητείας που λήγει το Σωματείο μας ανέδειξε όλα αυτά τα προβλήματα που ανέφερα και θα συνεχίσει να το κάνει καταθέτοντας στα αρμόδια υπουργεία προτάσεις για την επίλυσή τους. Παράλληλα δώσαμε έμφαση στην κατάρτιση των μελών μας και στην ενημέρωσή τους για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών», επισήμανε ο κ. Φωτιάδης. :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *