Thursday , 28 March 2024

Στις 5 Ιουλίου και όχι στις 12 αρχίζουν οι θερινές εκπτώσεις – Κριτική των εμπόρων προς το ΥΠΑΝ για καθυστερημένη ανακοίνωση που προκαλεί αναστάτωση και μπερδέματα

Την Δευτέρα 5 Ιουλίου ξεκινά φέτος, τελικά, και όχι στις 12 όπως αναμενόταν, με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, η δεύτερη τακτική εκπτωτική περίοδος, η οποία ολοκληρώνεται στις 31 Αυγούστου.

Η απόφαση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, ισχύει αποκλειστικά για το 2021 και ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες του εμπορικού κόσμου, την ανάγκη στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας καθώς και την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς.

Από την πλευράτου, ωστόσο, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επικρίνει το υπουργείο για καθυστερημένη ανακοίνωση σε σχέση με το χρόνο ένραξης τωνεκπτώσεων, η οποία προκαλεί αναστάτωση και κακό κλίμα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε σχετικά: “Το Υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε να ανακοινώσει εσπευσμένα την έναρξη των τακτικών θερινών εκπτώσεων μία εβδομάδα νωρίτερα από την ημερομηνία που ορίζει η νομοθεσία. Η απόφαση αυτή είναι πιθανόν να ανταποκρίνεται στις ειδικές ανάγκες της αγοράς για την φετινή εκπτωτική περίοδο, δυστυχώς όμως η καθυστερημένη ανακοίνωσή της, χωρίς προηγουμένως να δοθεί ο χρόνος στις επιχειρήσεις να προετοιμαστούν κατάλληλα, δημιούργησε αναστάτωση και κακό κλίμα στην αγορά που ήδη βρίσκεται σε τεταμένη κατάσταση. Προφανώς από την Δευτέρα οι επιχειρήσεις θα διαθέσουν τα προϊόντα τους σε πολύ ελκυστικές τιμές για να πάρουν μία ανάσα ρευστότητας που τόσο έχουν ανάγκη και προτρέπω τους καταναλωτές να επισκεφτούν από την πρώτη στιγμή  τα εμπορικά καταστήματα για να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες τους, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κάνοντας τις αγορές τους σε περιβάλλον απόλυτης ασφάλειας”.

Ο δε Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι “επειδή στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, δεν αναφέρεται ποια Κυριακή θα ανοίξουν τα καταστήματα στο πλαίσιο των τακτικών θερινών εκπτώσεων αναμένουμε περισσότερες διευκρινήσεις από το νομοθετικό κείμενο και θα επανέλθουμε με επόμενη ενημέρωση”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *