Thursday , 18 August 2022

Στον αέρα από σήμερα το νέο πρόγραμμα του Fm100 – Ενημέρωση, επικοινωνία και αγαπημένες μουσικές 24Χ7

Στις 3 Σεπτεμβρίου του 1987 βγήκε στον αέρα το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100 ανοίγοντας το δρόμο προς την Ελεύθερη Ραδιοφωνία. Τριαντατέσσερα χρόνια μετά, αρχίζει σήμερα το νέο πρόγραμμα του FM100 για τη σεζόν 2021-2022. Ανανεωμένο, πιστό πάντα στις ανάγκες των ακροατών, ένα ραδιόφωνο της πόλης, με ψύχραιμη ενημέρωση και ιδιαίτερη επιμέλεια στις μουσικές επιλογές. Το πρόγραμμα από Δευτέρα έως Παρασκευή περιλαμβάνει έναν πρωινό μαραθώνιο ενημέρωσης για το ξύπνημα της πόλης (από τις 6 έως τις 10 χρήσιμα και χρηστικά νέα, κυκλοφορία, καιρός, τα πρώτα νέα της ημέρας και αγαπημένες μουσικές επιλογές):


-Στις 6:00 ο Νίκος Βρεττός και η εκπομπή «Ξημέρωμα στον FM100»
– Στις 7:00 ακολουθεί ο Βαγγέλης Πλάκας με τις «100 καλημέρες».
– Στις 8:00 ο Πόλυς Μαυρόπουλος με την εκπομπή «Πρωινό στην πόλη με τον Πόλυ».
– Στις 9:00 έρχεται να προστεθεί στο δυναμικό του ραδιοφώνου ο Διογένης Δασκάλου με τον Χρήστο Σιδερίδη και την εκπομπή «Διογένους ιστορίες και άλλα fm100 παραμύθια», με το δικό του μοναδικό ύφος.

Από τις 10 έως τις 4 το μεσημέρι το πρόγραμμα συνεχίζεται με ενημερωτικές εκπομπές για την πολιτική, πολιτιστική, κοινωνική και αθλητική επικαιρότητα:


– Στις 10:00 η καθιερωμένη πολιτική ενημερωτική εκπομπή του Βασίλη Κοντογουλίδη
«Θέσεις και απόψεις».
– Στις 12:00 «Το Νησί της Ναυσικάς» με τη Ναυσικά Γκράτζιου.
– Στη 1:00 το μεσημέρι η Παλμύρα Αρσλάνογλου με την «Βιταμίνη Π».
– Στις 2:00 το μεσημέρι το μεσημεριανό ενημερωτικό μαγκαζίνο του FM100 με τη δημοσιογραφική ομάδα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Θεσσαλονίκης: Αλεξάνδρα Μαρτίδου, Σοφία Ξανθοπούλου, Ευδοξία Δένη και Κωνσταντίνο Λουτζιούδη.
– Στις 3:00, σε νέα ώρα, η αθλητική εκπομπή «Θύρα 100» με σχόλια, πληροφορίες και παρασκήνια από τους Γιώργο Βένη, Γιάννη Χατζηιωαννίδη, Βάσω Τσάνα και Παντελή Ζουμπούλη.

Από τις 4 και μέχρι το επόμενο πρωί χαλαρή ενημέρωση με πολλή μουσική.

– Στις 4:00 έρχεται η Έλενα Λεμονίδου με το «Lemon pie blogspot» με τα νέα του διαδικτύου και των social media (από Δευτέρα έως Πέμπτη), ενώ τις Παρασκευές την ίδια ώρα θα μας περιμένει ο Γιάννης Κεσσόπουλος «Με μια βαλίτσα στο χέρι».
– Στις 6:00 η πολιτιστική εκπομπή «Αφιερωμένο» με την Δέσποινα Αυγερίδου.
– Στις 8:00 η Μαίρη Λεριά μας καλεί στο «Δες το από άλλη μεριά» προσεγγίζοντας κοινωνικά θέματα.
– Από τις 10 ως τα μεσάνυχτα ο Σοφοκλής Πετράκης με τη «Νύχτα και κάτι» μας οδηγεί μουσικά ως τα μεσάνυχτα.

Το πρόγραμμα του σαββατοκύριακου δίνει περισσότερο βάρος στην ψυχαγωγία χωρίς ωστόσο να λείπει και η ενημέρωση. Σταθερές αξίες:


– «Τα Κυριακάτικα» σε επιμέλεια Έλενας Λεμονίδου κάθε Κυριακή από τις 11:00 έως τις 2:00 το μεσημέρι.
– «Η ζωή είναι αλλού» με την Ζωή Αγαθοπούλου, Σάββατο και Κυριακή από τις 2:00 έως τις 4:00.
– «Τα μουσικά ταξίδια για επίμονους σινεφίλ» με την Αφροδίτη Αργυροπούλου, Σάββατο και Κυριακή 9:00 με 10:00 το βράδυ.
– Κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 4:00 έως τις 6:00 το απόγευμα, η εκπομπή «Όπου παρέα εκεί καλύτερα» στην οποία γίνονται μία παρέα δημοσιογράφοι, ραδιοφωνικοί παραγωγοί και ακροατές του Δημοτικού Ραδιοφώνου με πολλή και καλή μουσική, σχόλια και χρήσιμες πληροφορίες.
– Από τις 6:00 έως τις 7:00 το απόγευμα του Σαββάτου η Μαίρη Λεριά μας παρουσιάζει τις «Νέες κυκλοφορίες», και την Κυριακή την ίδια ώρα τον «Πλανήτη Εύα».
– Κάθε Σάββατο 7:00 με 9:00 το βράδυ η Κική Τσιλιγγερίδου και ο Κυριάκος Αθανασιάδης παρουσιάζουν την εκπομπή βιβλίου «Paperback», ενώ την Κυριακή την ίδια ώρα ακούτε τα «best of Diogenis» του Διογένη Δασκάλου από την εβδομάδα που πέρασε.
– Το πρόγραμμα κλείνει τα σαββατοκύριακα από τις 10 έως τα μεσάνυχτα, με τη νέα εκπομπή «Μια στάση εδώ» με τον Χρήστο Σιδερίδη.

Ο Fm100 γιόρτασε τα 34α γενέθλιά του

Με μια τρίωρη εκπομπή από τις 9πμ έως τις 12μμ το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης γιόρτασε τα 34α γενέθλιά του φιλοξενώντας δημοσιογράφους, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας, καλλιτέχνες αλλά και παλιότερους εργαζόμενους του ραδιοφώνου που τώρα διαπρέπουν σε άλλα ΜΜΕ.

Ο ιδρυτής του Fm100, Σωτήρης Κούβελας, υπογράμμισε ότι τα Δημοτικά ΜΜΕ “κρατούν ακόμη Θερμοπύλες, έναντι της παραπληροφόρησης και των fake news”.

“Πρωτοπόρος ο Δ.Θ. 34 χρόνια πριν, δεν υπήρχε η κουλτούρα της ελεύθερης ραδιοφωνίας/έκφρασης, υπήρχε κρατικό μονοπώλιο, αυτό που σήμερα θεωρούμε δεδομένο ήταν πρωτοποριακό”, επισήμανε ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

“Η καινοτομία του 1987 καθόρισε την ταυτότητα της σημερινής ενημέρωσης”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Τους πρώτους μήνες του 1988, ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναμετέδωσε – μέσω επίγειας αναλογικής εκπομπής – για πρώτη φορά στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, 11 ξενόγλωσσα δορυφορικά κανάλια, ενώ έθεσε σε λειτουργία και το νεανικό «Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 101».

Leave a Reply

Your email address will not be published.