Friday , 19 April 2024

Στον «αέρα» χιλιάδες αιτήσεις για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021»               

Του Γ. Κατσιάνη

Τον «κώδωνα» του κινδύνου να μείνουν εκτός του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021» χιλιάδες πολίτες, κρούει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΚΜ).

Με επιστολή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα το ΤΕΕ/ΤΚΜ ζητά να παραταθεί η προθεσμία ένταξης στο πρόγραμμα ως τις 30 Σεπτεμβρίου, λόγω καθυστερήσεων που παρατηρούνται στο χρόνο υποβολής της Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίου (ΗΤΚ).

«Καθότι πρόκειται για μια νέα για όλους διαδικασία, διότι για πρώτη φορά αυτή ενσωματώνεται στην υλοποίηση του προγράμματος και επειδή έχουν ανακύψει δυσκολίες ως προς τη συλλογή αρκετών δικαιολογητικών απαραίτητων για την ορθή σύνταξη της ΗΤΚ, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να χαθούν κονδύλια από την πιθανή απένταξη των έργων που δεν θα προλάβουν μέχρι σήμερα 19 Ιουλίου να ολοκληρώσουν την διαδικασία», τονίζεται, μεταξύ άλλων στη σχετική επιστολή.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις 28/04 υποβλήθηκαν 87.246 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 40.012 χαρακτηρίστηκαν ως αρχικά επιλέξιμες και οι 47.234 ως επιλαχούσες.

Ωστόσο, παρά το διαρκώς αυξανόμενο ρυθμό της ολοκλήρωσης διαδικασιών από ενδιαφερόμενους και τους συμβούλους τους, εκκρεμούν ακόμη πολλές χιλιάδες αρχικά επιλέξιμων αιτήσεων για συμπλήρωση δικαιολογητικών και ΗΤΚ.

Έτσι, όσοι δεν συμπληρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και την ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου μέχρι και σήμερα, κινδυνεύουν να μην ενταχθούν στους προσωρινούς πίνακες επιλέξιμων – επιλαχουσών αιτήσεων που θα εκδοθούν ανά περιφερειακή ενότητα και να καταταγούν στους πίνακες απορριπτέων αιτήσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *