Wednesday , 24 April 2024

Στον απόηχο του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών οι σχολικές εκδρομές – Προβληματισμός και αγωνία στους γονείς για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών

Εννιά ημέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη σοκαρισμένη και μουδιασμένη η ελληνική κοινωνία προσπαθεί να βρει τους… ρυθμούς της. Ένα από τα θέματα συζήτησης, προβληματισμού και αγωνίας των τελευταίων ημερών είναι η πραγματοποίηση των μαθητικών εκδρομών στα σχολεία της χώρας. Διστακτικοί και προβληματισμένοι οι γονείς μπροστά στο θέμα που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Όπως λέει στο thesseconomy.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας Θανάσης Κοκονάς «η αγωνία των γονιών είναι για το πώς θα γίνουν οι εκδρομές και οι όροι με τους οποίους θα γίνουν. Δεν έχουν ακυρωθεί προς το παρόν κάποιες εκδρομές. Αγωνία και στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας και τα παιδιά μας να πάνε και να επιστρέψουν με ασφάλεια. Οι περισσότεροι γονείς προβληματίζονται. Είναι το αντικείμενο συζήτησης σχεδόν σε όλους τους συλλόγους. Μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών προέκυψε μεγάλος προβληματισμός για το πώς θα γίνουν και με τί όρους θα γίνουν οι εκδρομές. Εμείς ζητάμε οι εκδρομές να γίνουν με ασφαλείς όρους. Δηλαδή να υπάρχει έλεγχος από πριν στα λεωφορεία, άνδρες της τροχαίας να βρίσκονται στα σχολεία που θα γίνουν οι εκδρομές, να ελέγχονται οι οδηγοί», επισημαίνει ο κ. Κοκονάς.

Η Ένωση Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Μακεδονίας- Θράκης Βύρων Θεολόγης. «Είναι μουδιασμένα τα πράγματα» αναφέρει στο thesseconomy.gr. Και προσθέτει: «είμαστε σε κατάσταση αναμονής. Ο κόσμος είναι προβληματισμένος, δεν είναι καλά. Εγώ συστήνω ψυχραιμία και αναμονή. Θα δούμε τί θα γίνει. Το τρένο ούτως ή άλλως δεν ήταν από τις προτεραιότητές μας για τις μετακινήσεις των μαθητών. Το τρένο δεν είναι το μέσο μεταφοράς των μαθητών. Είναι το λεωφορείο και το αεροπλάνο. Άρα δεν επηρεαζόμαστε ακόμα. Οι σχολικές εκδρομές γίνονται και λίγο αργότερα, είναι γύρω στο Πάσχα μεταξύ Απριλίου και Μαΐου. Οπότε είμαστε επιφυλακτικοί. Περιμένουμε».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *