Friday , 19 April 2024

Στον αστερισμό του… κορωνοϊού η τουριστική κίνηση και στην Αράχωβα-Αυξημένα κρούσματα φοροδιαφυγής στην «Μύκονο του χειμώνα»

Του Γ. Κατσιάνη

Κλειστά καταστήματα, ελάχιστοι επισκέπτες και αυξημένα κρούσματα… φοροδιαφυγής.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί, μετά τον Δεκαπενταύγουστο, στην Αράχωβα, γνωστή και ως «Μύκονο του χειμώνα».

Όπως υποστηρίζουν επαγγελματίες της περιοχής, τα περιοριστικά μέτρα του κορωνοϊού έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους στο δημοφιλέστερο χειμερινό θέρετρο της χώρας.

«Μέχρι και πέρυσι, έκανα μισή ώρα για να φτάσω από το σπίτι μου στο κατάστημα. Φέτος, είναι ελάχιστοι αυτοί που αντικρίζω στο δρόμο», δήλωσε στο thesseconomy.gr, επαγγελματίας που διατηρεί παντοπωλείο στην οδό Δελφών.

Την ίδια ώρα, μετρημένοι στα δάχτυλα είναι όσοι κάνουν βόλτα στα σοκάκια της γραφικής περιοχής.

«Είχαμε συνηθίσει στην κοσμοσυρροή. Φέτος αυτό που ζούμε δεν έχει προηγούμενο», είπε καταστηματάρχης.

Σε άνθηση η φοροδιαφυγή

Παρά το γεγονός ότι οι επαγγελματίες τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα για τον κορωνοϊό, φορώντας μάσκες και έχοντας αντισηπτικά στα τραπέζια, δεν δείχνουν την ίδια… φορολογική συνέπεια.

Ειδικότερα, η έκδοση απόδειξης λιανικής πώλησης για κάθε αγορά δεν θεωρείται δεδομένη, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται αυξημένα κρούσματα φοροδιαφυγής.

Ειδικότερα, στα καταστήματα εστίασης που λειτουργούν στην πλατεία Λάκκα, μόλις το 50% «έκοβε» αποδείξεις!

«Ελπίζουμε το χειμώνα να είναι καλύτερα τα πράγματα διότι δεν θα αντέξουμε και άλλη τέτοια χρονιά», σημείωσε καταστηματάρχης που διατηρεί επιχείρηση τροφίμων στην Αράχωβα από το 1970.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *