Thursday , 28 March 2024

Στον αστερισμό των εισπρακτικών εταιριών και του τηλεφωνικού bullying

Του Γ. Κατσιάνη

Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα, οι τηλεφωνικές κλήσεις εισπρακτικών εταιριών σε δανειολήπτες, οι οποίες προτείνουν την ρύθμιση οφειλών «κόκκινων δανείων», με ευνοϊκούς όρους.

Όπως κατήγγειλε πολίτης, στα τέλη Αυγούστου έλαβε τηλεφώνημα από υπάλληλο εταιρίας που λειτουργεί για λογαριασμό τράπεζας, η οποία του πρότεινε «κούρεμα» των τόκων και εφάπαξ καταβολή της συνολικής οφειλής, μειωμένης κατά 50%.

«Την ίδια κιόλας ημέρα, έδωσα τα προσωπικά μου στοιχεία στην εισπρακτική εταιρία ώστε να προχωρήσει η διαδικασία», δήλωσε στο thesseconomy.gr ο καταγγέλλων.

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, έλαβε και νέο τηλεφώνημα από την εισπρακτική εταιρεία.

«Με ενημέρωσαν ότι η αίτηση μου βρίσκεται υπό εξέταση και ότι εντός των επόμενων ημερών, αναμένεται να λάβω τελική απάντηση», σημείωσε.

Αντί για απάντηση όμως, λίγα 24ωρα αργότερα ο πολίτης δέχτηκε νέα τηλεφώνημα από την εισπρακτική εταιρία.

«Ο υπάλληλος με ενημέρωσε ότι η αίτηση μου είναι ακόμα υπό εξέταση και όταν τον ρώτησα γιατί με ξανακάλεσαν αφού δεν είχαν τελική απάντηση, μου είπε ότι η εντολή δόθηκε από τα… κεντρικά γραφεία της εταιρίας», σημείωσε.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι ο καταγγέλλων, όπως και πολλοί άλλοι δανειολήπτες, θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή μέχρι να λάβουν την τελική απάντηση…     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *