Saturday , 27 April 2024

Στους δρόμους για την τραγωδία των Τεμπών – «Παραλύει» η χώρα από την 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

«Νεκρώνει» η χώρα σήμερα καθώς η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΣΕ έχουν κηρύξει 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία. «Όλες οι ζωές μετράνε» τονίζει η ΓΣΕΕ και απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Με το σύνθημα «Ακούστε τις φωνές» το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης διαμαρτύρεται για την τραγωδία των Τεμπών. Η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της αναφέρει «η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης πανδημοσιοϋπαλληλικής πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης ενώνοντας τη φωνή των δημοσίων υπαλλήλων με αυτή των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

Κλειστά τα σχολεία
Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμέτεχει και η ΟΛΜΕ. Όπως ανακοίνωσε «το δ.σ. της ΟΛΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία για να απαιτήσουμε να μπει τέρμα στη πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών». Στον ίδιο… δρόμο και η ΔΟΕ με τους δασκάλους να συμμετέχουν στην απεργία.

«Ασθενεί» η υγεία
Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ) κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, για «κράτος, που είναι ‘επιτελικό’ για την προστασία των κερδών των λίγων, αλλά επιλεκτικά ‘ανίκανο’ για την προστασία της ζωής των πολλών» και σημειώνει ότι «αυτοί είναι οι ηθικοί αυτουργοί για το έγκλημα στα Τέμπη! Αυτοί ευθύνονται για το διαρκές ΕΓΚΛΗΜΑ που ζούμε καθημερινά μέσα στις δημόσιες μονάδες υγείας».

«Χειρόφρενο» στον ΟΑΣΘ
Πενήντα αστικά λεωφορεία κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης αφού οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα συμμετέχουν στην 24ωρη Απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε. Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια της νυχτερινής γραμμής του Αεροδρομίου (Ν1) και της ειδικής υπηρεσίας εξυπηρέτησης ΑΜΕΑ.

«Ρολά» κατεβάζει και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης
Τη συμμετοχή των μελών του στις απεργιακές συγκεντρώσεις για το δυστύχημα των Τεμπών προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. «Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και οι ανθρώπινες απώλειες που θρηνήσαμε, έκανε την κοινωνία να συνειδητοποιήσει για μια ακόμη φορά το ΄κόστος’ της πληγής, της οποίας η επούλωση θα έρθει δύσκολα», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει: «Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023, ημέρα απεργιών και κινητοποιήσεων για το συμβάν αυτό, προτείνουμε τη συμμετοχή στις συγκεντρώσεις».
Στις κινητοποιήσεις με ανακοίνωσή τους συμμετέχουν και και οι «ντελιβεράδες» και οι εργαζόμενοι σε επισιτισμό-τουρισμό με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΣΒΕΟΔ (Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου).

Απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας
Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας. Όπως ανακοινώθηκε, «η ΕΕΕΚΕ αποφάσισε να καλέσει τα μέλη της να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη από τις 00.01 ως τις 24.00» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Ήδη δύο αεροπορικές εταιρείες έχουν ακυρώσει τις πτήσεις τους για σήμερα.

Δεμένα τα πλοία
Άγκυρα στα λιμάνια ρίχνουν τα πλοία. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ: «Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή της Ομοσπονδίας μας στην 24ωρη Πανεργατική απεργία για την τραγωδία στα Τέμπη και αρχίζει την 00.01 ώρα της 16-03-2023, ημέρα Πέμπτη, και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *