Friday , 19 April 2024

Στους 105 οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα- Δύο επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων τις ημέρες του Πάσχα

Στους 105 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, με τρεις θανάτους το τελευταίο 24ωρο. Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 73 έτη με το 89,5% να είχαν υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, επιβεβαιώθηκαν 15 νέα κρούσματα με τα συνολικά να φτάνουν στη χώρα μας στα 2.207. Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 69 ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη και με το 83% να έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών. 33 ασθενείς βγήκαν από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Εν τω μεταξύ, δύο επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων το Πάσχα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας , Νίκος Χαρδαλιάς.

Από τις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Δευτέρας του Πάσχα διπλασιάζεται το πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση από 150 σε 300 ευρώ, ενώ θα συνεχίζεται κανονικά η αφαίρεση των πινακίδων. Επίσης θα ελέγχεται αυστηρότερα από τις αρμόδιες αρχές η μετακίνηση για την παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους και ευπαθείς ομάδες, δηλαδή ο κωδικός Β4. Υπενθύμισε ακόμη ότι θα πρέπει αυστηρά να υπάρχουν έως δύο άτομα σε κάθε όχημα, ενώ σε περίπτωση παράβασης θα επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ και στον συνεπιβάτη του οχήματος.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι την ημέρα του Πάσχα ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί και οι μετακινήσεις επιτρέπονται για πολύ συγκεκριμένους λόγους χωρίς να περιλαμβάνονται οι μετακινήσεις σε σπίτια φίλων και συγγενών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *