Thursday , 28 March 2024

Στους 160 οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα- Διευκρινίσεις Τσιόδρα για τα τεστ

Στους 160 έφτασαν οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα με τέσσερις θανάτους το τελευταίο 24ωρο. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα, καταγράφηκαν 40 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα με το σύνολό τους να ανέρχεται στα 2.810.

Στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 23 ασθενείς με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη και το 96% να έχει υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών. Από τις Μονάδες εξήλθαν 90 ασθενείς. Συνολικά έχουν ελεγχθεί 120.015 κλινικά δείγματα.

Με την συμπεριφορά μας κρατήσαμε τα νούμερα χαμηλά. Αν το κρατήσουμε έτσι θα σβήνει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Επισήμανε ότι αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα, το ασφαλές τεστ είναι το μοριακό τεστ, επαναλαμβάνοντας πως τα τεστ αντισωμάτων δεν είναι απολύτως αξιόπιστα, καθώς χρειάζονται πολλές μέρες, έως και 20, για να δείξουν το σωστό αποτέλεσμα. Κάτι που σημαίνει πως μπορεί κάποιος να κάνει τεστ αντισωμάτων, να βγει αρνητικό και με αυτή την λανθασμένη εκτίμηση να υπάρξει διασπορά του ιού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *