Saturday , 20 April 2024

Στους 38 οι νεκροί του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος- Παρέμβαση εισαγγελέα – 4 προσαγωγές

Με παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, θα διενεργηθεί η προανάκριση για τη σύγκρουση των δύο τρένων στη Λάρισα που είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος έχει αναθέσει την εποπτεία της προανάκρισης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Προσαγωγές για το δυστύχημα
Την έρευνα για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη έχει αναλάβει το τμήμα της Τροχαίας της Λάρισας. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για το περιστατικό, ενώ στο αστυνομικό τμήμα Λάρισας δίνονται ήδη καταθέσεις, ώστε να διερευνηθούν τα αίτια της τραγωδίας.Σε τέσσερις προσαγωγές προχώρησαν οι αρχές μετά την σύγκρουση τρένων που επέφερε τον θάνατο σε τουλάχιστον 36 ανθρώπους. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των προσαχθέντων είναι ο σταθμάρχης και ο κλειδούχος.

Αυξάνονται οι νεκροί – Συνεχίζονται οι έρευνες
Σε 38 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από τη σφοδρή σύγκρουση των δύο αμαξοστοιχιών κοντά στα Τέμπη. Παράλληλα 66 άτομα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 60 σε απλές κλίνες και οι υπόλοιποι 6 σε ΜΕΘ. Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος πύραρχος κ. Βαθρακογιάννης η επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό εγκλωβισμένων ατόμων, στον τόπο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών παραμένει σε εξέλιξη. Όλες οι ενέργειες των πυροσβεστών που επιχειρούν στο σημείο επικεντρώνονται στα 3 πρώτα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας υπογράμμισε ο κ. εκπρόσωπος του ΠΣ προσθέτοντας ότι τα γερανοφόρα οχήματα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για πρόσβαση και πλήρη έλεγχο στο εσωτερικό των βαγονιών. Παράλληλα σημείωσε ότι στο σημείο του δυστυχήματος επιχειρούν 150 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, με 17 οχήματα και 4 γερανοφόρα, ενώ το ΕΚΑΒ συνεχίζει να συνδράμει με 30 ασθενοφόρα. Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε ότι για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν διατεθεί αστυνομικοί υπηρεσιών της διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας ενώ έχει μεταβεί κλιμάκιο της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Αθήνας και Θεσσαλονίκης για να συνδράμει τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *