Wednesday , 24 April 2024

Στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου εντάσσεται η Καρδία του δήμου Θέρμης

Με φυσικό αέριο θα τροφοδοτηθεί φέτος η περιοχή της Καρδίας του δήμου Θέρμης.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας με το δήμαρχο Θέρμης, Θεόδωρο Παπαδόπουλο.

Σύμφωνα με το εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις, ύψους 8,4 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία δικτύου και νέων συνδέσεων, εκ των οποίων το ένα εκατ. ευρώ αφορά την περιοχή της Καρδίας.

Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί εντός του Απριλίου, έτσι ώστε μέχρι το Σεπτέμβριο, ο δήμος Θέρμης να τροφοδοτείται με φυσικό αέριο.

Όπως τόνισε ο κ. Μπακούρας, στόχος είναι μέχρι το τέλος του 2023 ο δείκτης κάλυψης διανομής να ανέλθει στο 61% και το αντίστοιχο ποσοστό διείσδυσης στο 40% του πληθυσμού.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θέρμης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τον προγραμματισμό και την οργάνωση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ καθώς και για την συνέπεια που επιδεικνύει η εταιρεία ως προς την τήρηση του προγράμματος ανάπτυξης.

Να σημειωθεί ότι στο δήμο Θέρμης τροφοδοτούνται οι περιοχές του Τριλόφου, του Πλαγιαρίου, του Νέου Ρυσίου, της Σουρωτής, της Αγίας Παρασκευής, των Ταγαράδων και των Βασιλικών, με το συνολικό κατασκευασμένο δίκτυο χαμηλής πίεσης (4 bar) να ανέρχεται σε 89 km και οι συνδέσεις να ξεπερνούν τις 4.000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *