Friday , 26 April 2024

Στο κοιμητήριο και τα πρώτα σπίτια των Βιλλίων οι φλόγες – Μάχη επί ξηράς και από αέρος για την ανάσχεσή της

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο πύρινο μέτωπο στα Βίλλια Αττικής, όπου χερσαίες και εναέριες δυνάμεις της πυροσβεστικής μαζί με κατοίκους μάχονται με τις φλόγες που έχουν φτάσει στο νεκροταφείο και απειλούν τα πρώτα σπίτια του χωριού έξω από τον κύριο οικισμό. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ένα σπίτι που στα τηλεοπτικά πλάνα φαίνεται ότι έχει παραδοθεί στις φλόγες είναι παλιό και εγκαταλελειμμένο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά έχει φτάσει στο κοιμητήριο των Βιλλίων, ενώ καίγονται τα πρώτα σπίτια εκτός του κύριοι μέρους του οικισμού και με αλλεπάλληλες ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροσκάφη επιχειρείται η ανάσχεσή της, ενώ χερσαία τμήματα δημιουργούν ζώνες πυρασφάλειας.

Το “τείχος” που δημιούργησαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να εμποδίσουν το μέτωπο, ανέκοψε προς στιγμήν την πορεία της πυρκαγιάς, αλλά οι συνεχείς αλλαγές της φοράς των ανέμων μετά τις 5 το απόγευμα ανέτρεψαν την κατάσταση. Μέχρι τις 7 το απόγευμα δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης, ωστόσο πούλμαν παραμένουν κοντά στο χωριό σε επιφυλακή εάν αυτή καταστεί τελικά αναγκαία.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτήν τη στιγμή επιχειρούν 370 πυροσβέστες,130 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, καθώς και δυνάμεις από την Πολωνία με 143 πυροσβέστες και 46 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν 8 ελικόπτερα και 3 αεροσκάφη, μεταξύ αυτών και το Beriev. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *