Saturday , 20 April 2024

Στο «κόκκινο» 175.000 φορολογούμενοι που δεν υπέβαλλαν μέχρι και χθες δήλωση- Πρόστιμο ως και 500 ευρώ για τους…αργοπορημένους

Του Γ. Κατσιάνη

Σε αγώνα… δρόμου θα υποβληθούν 175.000 φορολογούμενοι προκειμένου να προλάβουν την προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία λήγει σήμερα, Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις τρεις το μεσημέρι.

Λόγω υπερφόρτωσης του taxis, η ΑΑΔΕ παρέτεινε μέχρι τις πεντέμισι το απόγευμα της Δευτέρας τη σχετική προθεσμία.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακής, είχαν υποβάλλει δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος (Ε1) για το 2019 συνολικά 6,325 εκατ. φορολογούμενοι.

«Πέρυσι την ίδια ημέρα, είχαν υποβάλλει  δηλώσεις 6,411 εκατ. φορολογούμενοι, δηλαδή 86.000 φορολογούμενοι περισσότεροι απ’ ότι φέτος», δήλωσε στο thesseconomy.gr, ο φοροτεχνικός Θεόδωρος Σιώζιος.

Πάντως, όσοι έχουν χρεωστική δήλωση και η εκκαθάριση έγινε τον Αύγουστο, θα κληθούν να πληρώσουν μέχρι σήμερα διπλή δόση του φόρου εισοδήματος (Ιούλιος-Αύγουστος).   

Πρόστιμα

Ωστόσο, στην περίπτωση κατά την οποία κάποιος υποβάλλει εκπρόθεσμα την φορολογική δήλωση, θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμα από 100 ως 500 ευρώ και τόκο εκπρόθεσμης δήλωσης 0,73% ανά μήνα.  

Στην περίπτωση, όμως κατά την οποία προκύπτει μηδενικό εκκαθαριστικό, ο φορολογούμενος που κατέθεσε εκπρόθεσμα δήλωση θα πληρώσει πρόστιμο μόλις 100 ευρώ ενώ σε περίπτωση που έχει πιστωτικό εκκαθαριστικό, η διαφορά θα συμψηφιστεί με την επιστροφή φόρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *