Friday , 29 March 2024

Στο Λευκό Πύργο θα γιορταστεί η παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου

Η παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου πρόκειται για γιορταστεί με μια ειδική εκδήλωση την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 18:00μμ στο Λευκό Πύργο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από το εταιρικό σχήμα του έργου CHANGE, στο οποίο συμμετέχει και η «Lever ΑΕ- Σύμβουλοι Ανάπτυξης», μέλος του Όμίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες» υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης.

Στόχος της εκδήλωσης είναι η προώθηση του ποδηλάτου ως κύριου μέσου
μετακίνησης των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων και των ΑΜΕΑ, στην
πόλη της Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα ανακοινωθεί και μια πανελλαδική πρωτιά, η απόκτηση των 2 πρώτων, κοινόχρηστων ποδηλάτων για ΑΜΕΑ, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα CHANGE.

Στην εκδήλωση -τηρώντας πάντα τις αποστάσεις ασφαλείας- θα
παρευρεθούν οι Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας,
αντιδήμαρχος Αθλητισμού-Νεολαίας-Εθελοντισμού, Πέτρος Λεκάκης, ο επίκουρος καθηγητής ΑΠΘ και επιστημονικός υπεύθυνος του έργου CHANGE, Γιάννης Πολίτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΟΣΕΘ, Γιάννης
Τόσκας, ο πρόεδρος Ποδηλασίας, Παύλος Παπαδόπουλος, ο πρωταθλητής Ποδηλασίας, Γιάννης Ταμουρίδης και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Βορείου Ελλάδος, Γιώργος Αυγουστίδης.

Στόχος του προγράμματος είναι να αλλάξει τις συνήθειες και τις
επιλογές μετακίνησης στις αστικές περιοχές –προτάσσοντας τα
ποδήλατα κοινής χρήσης- μέσω της ανάδειξης σύγχρονων τεχνολογιών,
προωθώντας, παράλληλα, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. Περισσότερες πληροφορίες για το έργο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του www.change.iti.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *