Saturday , 20 April 2024

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης δένουν τη Δευτέρα 2 Μαΐου οι δύο νέες γερανογέφυρες

Του Γ. Κατσιάνη

Το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Μαΐου θα φτάσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης οιδύο νέες, ειδικά σχεδιασμένες, γερανογέφυρες (Ship To Shore Cranes).

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, η μεταφορά των γεφυρών γίνεται με ειδικό πλοίο, το οποίο ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής 29 Απριλίου από το λιμάνι της Χάϊφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες για την συναρμολόγηση των δύο γερανογεφυρών, οι οποίες αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία στις αρχές Ιουνίου.

Ο νέος εξοπλισμός παρέχει τη δυνατότητα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης να εξυπηρετεί απευθείας πλοία κύριων γραμμών, χωρητικότητας άνω των 10.000 TEUs (New Panamax).

Η προμήθεια των δύο γερανογεφυρών, συνολικής αξίας 15,675 εκατ. ευρώ, με μέγιστη ανυψωτική ικανότητα 65 τόνων και 50 τόνων σε διπλή και σε μονή φόρτωση αντίστοιχα, από μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών κατασκευής και παράδοσης λιμενικού εξοπλισμού παγκοσμίως, αποτελεί μέρος των υποχρεωτικών επενδύσεων που έχει αναλάβει η ΟΛΘ Α.Ε. βάσει της σύμβασης παραχώρησης με το ελληνικό δημόσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *