Friday , 19 April 2024

Στο Μικτό Ορκωτό συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη

Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό δύο φίλων του, τον περασμένο Φεβρουάριο στη Χαριλάου. Η δίκη συνεχίζεται με την κλήρωση των ενόρκων, μεταξύ των οποίων και δύο αναπληρωματικοί ένορκοι και τις πρώτες καταθέσεις των μαρτύρων.
Στο εδώλιο κάθονται 12 νεαροί, ηλικίας από 21-26 χρόνων. Παράλληλα, σήμερα θα αναγνωσθεί το κατηγορητητήριο που είναι ιδιαιτέρως «βαρύ» καθώς οι ποινές που προβλέπονται είναι σοβαρότατες. Έπειτα, θα αρχίσει η κατάθεση των 26 μαρτύρων κατηγορητηρίου στους οποίους περιλαμβάνονται φίλοι του Άλκη αλλά και ο ιατροδικαστής.
Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία διεκόπη την προηγούμενη Τετάρτη (18/1), μετά από σχετικά αιτήματα πέντε εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, που είχαν υποχρεώσεις στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Aπό τους δικηγόρους υπεράσπισης ανακοινώθηκαν 70 μάρτυρες που προστίθενται στους 26 μάρτυρες κατηγορίας που έχουν ήδη ανακοινωθεί. Τα αναγνωστέα έγγραφα στη δίκη είναι 180, τα 140 από αυτά αφορούν βιντεοληπτικό υλικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *