Friday , 26 April 2024

Στο ναδίρ ο τουρισμός στην Ελλάδα – “Αντέχουμε ένα δεύτερο lockdown” λέει ο Χρ.Σταϊκούρας

Τεράστιο είναι το πλήγμα που έχει υποστεί ο τουριστικός κλάδος εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι τουριστικοί επιχειρηματίες αναρωτιούνται πότε θα ανακάμψει η τουριστική αγορά.

Ο προγραμματισμός των επόμενων μηνών, με το βλέμμα στη σεζόν του 2021 γίνεται με αργούς ρυθμούς καθώς οι συνεχείς μεταβολές των επιδημιολογικών δεδομένων σε κύριες τουριστικές χώρες, οι συνεχείς αλλαγές στις ταξιδιωτικές οδηγίες, οι υποχρεωτικές καραντίνες και η αναμονή για το εμβόλιο έχουν δημιουργήσει ένα εύθραυστο κλίμα.

Μετά από ένα δύσκολο φθινόπωρο, όπου η σεζόν ήδη μετρά ημέρες για την πλειονότητα των τουριστικών προορισμών, εκτιμάται πως τα πλέον κρίσιμα διαστήματα, που θα κρίνουν τη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων, θα είναι το τέταρτο τρίμηνο εφέτος και το πρώτο της επόμενης χρονιάς περίοδος που η Ελλάδα έχει έτσι κι αλλιώς τον χαμηλότερο αριθμό ξένων τουριστών.

Ο πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Τουρισμού Άρης Μαρίνης επισημαίνει ότι “μεγάλοι tour operators έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το πώς θα εξελιχθεί η ζήτηση τη χρονιά που έρχεται και αναμένεται να κινηθούν εξαιρετικά «συντηρητικά» ως προς τον αριθμό των ταξιδιωτικών πακέτων που θα διαθέσουν”.

Την ίδια στιγμή, έκπληξη προκαλούν οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ότι “η ελληνική οικονομία αντέχει ένα δεύτερο lockdown”.

Μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΪ εξήγησε ότι η κυβέρνηση στο μεσοδιάστημα από τα πρώτα περιοριστικά μέτρα «έχτισε» ταμειακά διαθέσιμα προκειμένου να είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε όποια δυσκολία προκύψει αλλά και για να εφαρμόσει τις δημοσιονομικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, όπως είναι οι στοχευμένες μειώσεις φόρων το 2021 και η ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας της χώρας. Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, αυτή τη στιγμή τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας ανέρχονται σε 37,7 δισ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *