Saturday , 27 April 2024

Στο στόχαστρο χάκερ, λογιστές και φοροτεχνικοί της Θεσσαλονίκης

Του Γ. Κατσιάνη

Στο στόχαστρο χάκερ βρίσκονται το τελευταίο διάστημα, λογιστές και φοροτεχνικοί της Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλουν, πελάτες τους δέχονται ηλεκτρονικά μηνύματα από τους ίδιους, σύμφωνα με τα οποία τους ζητούν να καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά για την αποστολή τιμολογίων.

“Αγαπητός, στο συνημμένο σας στέλνουμε ένα τιμολόγιο σε μορφή ISO, θεωρήστε το ως αυθεντικό λογιστικό έγγραφο – δεν θα στείλουμε το τιμολόγιο ταχυδρομικώς. Βεβαιωθείτε ότι πληρώνετε έγκαιρα”, είναι το μήνυμα που φέρεται να έστειλε λογιστής στους πελάτες του.

“Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με ενημέρωσαν ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη παραπέμπουν σε ένα κύκλωμα με έδρα τη Νιγηρία, το οποίο στέλνει δεκάδες κακόβουλα μηνύματα (spam) σε διάφορους παραλήπτες”, δήλωσε στο theseconomy.gr ο καταγγέλων.

Έχασε 1.000 ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά

Διαφορετική είναι η περίπτωση λογιστή, ο οποίος δέχτηκε στο email του ηλεκτρονικό μήνυμα από άγνωστο παραλήπτη.

“Λόγω κεκτημένης ταχύτητας, άνοιξα το μήνυμα,με αποτέλεσμα μέσα σε λίγα λεπτά, να αφαιρεθούν από τον τραπεζικό μου λογαριασμό 1.000 ευρώ”, αποκάλυψε ο παθών.

Απο την πλευρά της, η ΕΛΑΣ. καλεί όσους χρήστες λαμβάνουν μηνύματα από email από άγνωστους αποστολείς να μην ανοίγουν τους συνδέσμους (links) και να κατεβάζουν τα συνημμένα αρχεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *