Thursday , 18 April 2024

Στο τέλος του έτους παραδίδεται η γέφυρα του κόμβου Λαγκαδά

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την παράδοση σε δημόσια χρήση της γέφυρας του κόμβου Λαγκαδά που αποτελεί τμήμα της δυτικής εσωτερικής περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία, το έργο θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους, γεγονός που θα συμβάλλει τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των δήμων Κορδελιού-Ευόσμου και Παύλου Μελά, όσο και στην μείωση του κόστος των μετακινήσεων καθώς θα συνδέσει την περιφερειακή οδό με την ΠΑΘΕ και το αεροδρόμιο “Μακεδονία”.

Πρόκειται για γέφυρα, μήκους 455 μέτρων, οι εργασίες κατασκευής της οποίας ξεκίνησαν το 2013 και περνά πάνω από την υπάρχουσα αερογέφυρα της οδού Λαγκαδά.

“Η δυνατότητα της ταχύτερης πρόσβασης όσων οδηγών θέλουν να μετακινηθούν από τα ανατολικά προς τα δυτικά της πόλης, αποτελεί το σημαντικότερο όφελος του έργου”, δήλωσε ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Πάρις Μπίλλιας.

Να σημειωθεί ότι πριν από δύο χρόνια, παραδόθηκε το ρεύμα της γέφυρας του κόμβου Λαγκαδά με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά της πόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *