Friday , 29 March 2024

Στο ΥΜΑΘ περνά η διοικητική ευθύνη για τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Ιθαγένειας της Βόρειας Ελλάδας

Τo Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) εντάσσει στο πλέγμα των διοικητικών του ευθυνών την ομαλή λειτουργία των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ιθαγένειας που λειτουργούν στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη σημερινή συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου, με τον Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αθανάσιο Μπαλέρμπα, αποφασίστηκε ότι το Διοικητήριο αναλαμβάνει τις επόμενες ημέρες την ποιοτική αναβάθμιση των παραπάνω υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη, την Κεντρική Μακεδονία και την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.

Ως κυρίαρχη προτεραιότητα τίθεται η θεμελίωση μιας νέας πολιτικής που θα έχει στον πυρήνα της τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας στον κρίσιμο τομέα της απόδοσης ελληνικής ιθαγένειας.

Σε δήλωσή του ο κ. Καράογλου αναφέρει πως: “Από σήμερα το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας και Θράκης) ενισχύεται με την ευθύνη της έμπρακτης και ουσιαστικής υποστήριξης των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ιθαγένειας που λειτουργούν στη χωρική μας αρμοδιότητα.

Πρόκειται για μια απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, η οποία επιβραβεύει το πολυσχιδές έργο που παράγεται στο Διοικητήριο και αναβαθμίζει τον επιτελικό ρόλο που διαδραματίζει στη Βόρεια Ελλάδα.

Ως κράτος δικαίου, αποτελεί υποχρέωσή μας να θωρακίσουμε με αξιοπρέπεια, ταχύτητα, αξιοπιστία και διαφάνεια το θεσμό της χορήγησης ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς πολίτες.

Λειτουργώντας με σύγχρονες ευρωπαϊκές πρακτικές θα συμβάλλουμε ενεργά στην απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών των Περιφερειακών Διευθύνσεων Ιθαγένειας, στη βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη. Αυτή άλλωστε είναι η κυρίαρχη προτεραιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών”.

Ο κ. Μπαλέρμπας σημείωσε πως “η Γενική Γραμματεία Ιθαγένειας, υπό την εποπτεία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, έχει ξεκινήσει μια μεγάλη προσπάθεια ανανέωσης του νομοθετικού πλαισίου και κυρίως της διοικητικής της λειτουργίας.

Υπογράψαμε ένα μνημόνιο συνεργασίας με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας η οποία μας παρέδωσε πόρισμα που επισημαίνει όλα τα ζητήματα τα οποία πρέπει να λάβουμε υπόψη και ο κ. Θεοδωρικάκος έχει δεσμευτεί ότι τα πορίσματα θα γίνουν πράξη, θα γίνουν νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο είναι η ουσιαστική διοικητική υποστήριξη, διότι αν παρέχουμε στους δημόσιους υπαλλήλους τις καλύτερες συνθήκες για την εργασία τους τότε θα βλέπουμε την παραγωγικότητα και αποδοτικότητα να εξελίσσεται προς όφελος της κοινωνίας.

Ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών, ο οποίος κάνει καταπληκτική δουλειά εκπροσωπώντας το ΥΠΕΣ στη Βόρεια Ελλάδα, θα βοηθήσει ουσιαστικά να προσφέρουμε και στους υπαλλήλους και στους πολίτες που εξυπηρετούνται, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ώστε η ελληνική ιθαγένεια να αποδίδεται με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *