Thursday , 25 April 2024

«Στροφή» των πολιτών στην ιδιωτική ασφάλιση, λόγω κορωνοϊού

Του Γ. Κατσιάνη

«Χρυσές» δουλειές  κάνουν οι ασφαλιστικές εταιρίες, με τα προγράμματα υγείας να αποτελούν φέτος το σημείο αναφοράς της οικονομικής τους δραστηριότητας, λόγω του κορωνοϊού.

Όπως τονίζουν έμπειροι ασφαλιστές, μέχρι την εμφάνιση της πανδημίας, τα προγράμματα αποταμίευσης και ζωής είχαν τον πρώτο λόγο στις επιλογές των πελατών.

«Η τάση αυτή άρχιζε να αλλάζει από τον Απρίλιο και μετά, με αποτέλεσμα πλέον το 80% των συμβολαίων που κάνει η εταιρεία μου να αφορούν τον τομέα της υγείας», δήλωσε στο thesseconomy. gr ο Δημήτρης, ο οποίος εργάζεται εδώ και 30 χρόνια ως ασφαλιστής σε πολυεθνική εταιρεία.

Προγράμματα υγείας για όλες τις ηλικίες

Η ανθεκτικότητα του κορωνοϊού στο χρόνο ώθησε σταδιακά πολλές ασφαλιστικές εταιρείες να αναθεωρήσουν τα προγράμματα υγείας, διευρύνοντας τα κριτήρια ένταξης.

«Αυτή την περίοδο έχει μεγάλη ζήτηση ένα νέο πρόγραμμα υγείας, το οποίο απευθύνεται σε άτομα ως και 80 ετών και παρέχει ετήσια κάλυψη ως και 60.000 ευρώ σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και αυξημένης φροντίδας (ΜΑΦ) διαφόρων ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων», τόνισε ο Δημήτρης ενώ σημείωσε πως το ίδιο πρόγραμμα παρέχει υπηρεσίες υγείας και σε… καρκινοπαθείς.

«Πρόσφατα έκανα συμβόλαιο με μια 77χρονη καρκινοπαθή, η οποία μπορεί να κάνει χημειοθεραπείες και ακτινοθεραπείες σε ιδιωτικές κλινικές, χωρίς να χρεώνεται επιπλέον», υπογράμμισε. 

Όσον αφορά το ετήσιο κόστος των προγραμμάτων υγείας, κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 100 ευρώ/ μήνα.

«Υπάρχει μια μικρή προσαύξηση για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, όμως αυτό δεν λειτουργεί ανασταλτικά στην αυξημένη ζήτηση που υπάρχει για τη σύναψη συμβολαίων», παρατήρησε.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *