Thursday , 28 March 2024

Στ. Πέτσας: Ισως χρειαστούν αυστηρότερα μέτρα σε ορισμένες περιοχές

Οχι μόνο δεν υπάρχει περίπτωση χαλάρωσης των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά σε ορισμένες περιοχές ίσως να χρειαστεί αυστηροποίηση, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας σημειώνοντας ότι το ωράριο κυκλοφορίας θα παραμείνει αυστηρά ως έχει, ενώ επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα στηρίζει την οικονομία από τις συνέπειες της πανδημίας.

Αναφερόμενος στις γιορτές ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως το σημαντικό είναι να έχουμε ένα κλειστό κύκλο και «να μην ανοίγουμε τις επαφές μας».

«Έχει μεγάλη σημασία σε τοπικό επίπεδο να παρεμβαίνουμε γρήγορα και να ελέγχουμε πιθανές εστίες διασποράς για να μην ξεφύγουν από τον έλεγχο» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ. 

Υπογράμμισε δε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων παράλληλα με το πρόγραμμα για τους εμβολιασμούς, καλώντας τους πολίτες που κλείνουν ραντεβού για εμβόλιο, να προσέρχονται και να μην το απορρίπτουν. 

Σημειώνεται ότι οι πρώτες παρτίδες του εμβολίου της εταιρείας Pfizer θα φθάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου.  Την αμέσως επόμενη ημέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί και όπως είπε ο κ. Πέτσας, ο πρωθυπουργός θα εμβολιαστεί πρώτος.

Είναι σημαντικό να μην εφησυχάσουμε συμπλήρωσε, σημειώνοντας πως εάν τα μέτρα τηρούνται, αποδίδουν και δεν υπάρχει λόγος να παραταθούν. 

Υπογράμμισε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό μέτρο τα δωρεάν μαζικά γρήγορα τεστ για τον κορωνοϊό. Όπως εξήγησε, μέσω της πλατφόρμας testing.gov.gr, οι πολίτες μπορούν να δηλώνουν ενδιαφέρον να υποβληθούν σε τεστ, στα 386 σημεία ελέγχου που έχουν καθοριστεί. Η πλατφόρμα θα ανοίξει τη Δευτέρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *