Στ. Πέτσας: Σε ποιους θα διανεμηθεί το υπερπλεόνασμα

Στ. Πέτσας: Σε ποιους θα διανεμηθεί το υπερπλεόνασμα

270
SHARE

Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση του υπερπλεονάσματος και σε ποιες κατηγορίες πολιτών θα δοθούν τα σχετικά ποσά βρίσκεται η κυβέρνηση, με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση να ενσωματώνεται πιθανότατα στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, ένα μέρος του υπερπλεονάσματος θα κατευθυνθεί σε εκείνους που υπερφορολογήθηκαν και ένα άλλο στους πιο ευάλωτους πολίτες, ενώ για το 2020 τόνισε ότι το πλεόνασμα θα είναι στο 3,5% και πως στόχος είναι να μην υπάρχουν υπερπλεονάσματα που προέρχονται από την υπερφορολόγηση. Ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι «από το 2021 και μετά στόχος είναι να ”προσγειωθεί” σε χαμηλότερα επίπεδα και από τα ποσά που θα εξοικονομηθούν, το μεγαλύτερο μέρος, περίπου 8 από τα 10 ευρώ να κατευθύνονται για μείωση φόρων και εισφορών και τα υπόλοιπα σε στοχευμένες κοινωνικές δαπάνες και στήριξη της οικογένειας».

Αναφορικά με τις νέες εισφορές για τους μη μισθωτούς, ανέφερε ότι δίνουν τη δυνατότητα σε όσους ανήκουν στις ενδιάμεσες κατηγορίες να πληρώνουν λιγότερα, κάτι που θα αποτελέσει κίνητρο για να δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και έτσι θα αυξηθούν και τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων

LEAVE A REPLY