Tuesday , 16 April 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλλιτεχνών στο ΚΘΒΕ και στη Βουλή

Κινητοποιήσεις οργανώνουν οι καλλιτέχνες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα οι κινητοποιήσεις γίνονται με τη συμμετοχή των μελών του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών,
του Σωματείου Εργαζομένων στο Θέαμα Ακρόαμα και του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών.

Αύριο στις 19.30μμ ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (παράρτημα Θεσσαλονίκης) καλεί τους καλλιτέχνες (ηθοποιούς και τραγουδιστές) σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΚΘΒΕ.

Οι εκπρόσωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού ζητούν:

-Επίδομα ενίσχυσης ύψους 535 ευρώ μηνιαία για όλους τους μισθωτούς,
αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματίες καλλιτέχνες και εργαζόμενους στο Θέαμα Ακρόαμα και στο χώρο της τέχνης γενικότερα, με επιπλέον ποσό για κάθε παιδί και για όσο διάστημα δεν θα μπορέσουμε να εργαστούμε λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της επιδημίας.
– Άμεση και καθολική ενίσχυση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όσων καλλιτεχνών και εργαζομένων δεν έλαβαν τα 800 ευρώ της πρώτης φάσης στήριξης, αναδρομικά.
-Κατάργηση του φόρου Επιτηδεύματος και της προκαταβολής φόρου για τους αυτοαπασχολούμενους και τους μικρούς επαγγελματίες στο χώρο της τέχνης.
-Μέτρα στήριξης, όπως επιδότηση ενοικίου, φοροελαφρύνσεις, αναστολή πληρωμής φόρων και δανείων για όλους τους εργαζόμενους στο χώρο του πολιτισμού, μισθωτούς, με μπλοκάκι, με εργόσημο, ή όσους εισπράτουν με απόδειξη δαπάνης (τίτλο κτήσης).
-Κατοχύρωση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων για όσο διάστημα αξιοποιούνται διαδικτυακές παραγωγές παλιότερες ή και νέες εν μέσω καραντίνας, αλλά και μετά.
-Αγορές και αναθέσεις καλλιτεχνικών έργων κάθε είδους τέχνης, καθώς και
καλλιτεχνικών υπηρεσιών από το κράτος και τους φορείς του με Ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος ή με Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Διαγωνισμούς που δεν θα αποκλείουν τους δημιουργούς – φυσικά πρόσωπα.

Οι καλλιτέχνες δηλώνουν ότι θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους και δε θα σταματήσουν ώσπου να δικαιωθούν. Ανάλογη κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί αύριο στη Βουλή στις 12.00μμ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *