Friday , 26 April 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΕΒΕ στο ΥΜΑΘ το πρωί της Δευτέρας-Ενάντια στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και στην οριζόντια εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υφυπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) διοργανώνουν το πρωί της Δευτέρας φορείς των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων (ΕΒΕ) της Θεσσαλονίκης, κατόπιν σχετικής επείγουσας χθεσινής νέας εγκυκλίου της ΓΣΕΒΕΕ, “ενάντια στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, την χωρίς διαβούλευση οριζόντια εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας και την γενικότερη κυβερνητική αδιαφορία”.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης (Ο.Β.Σ.Θ.) σε  έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε  αποφάσισε την συμμετοχή της Ομοσπονδίας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ. έξω από το Υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, στην οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα συμμετέχουν επίσης η ΟΕΕΘ και ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

“Η ραγδαία αύξηση, ιδίως των τιμών ενέργειας, σε συνδυασμό με τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της πανδημίας – τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της Ο.Β.Σ.Θ. – έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο σημαντικό αριθμό μικρών, πολύ μικρών επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων-ελεύθερων επαγγελματιών.

Η κυβέρνηση, και εν προκειμένω το Υπουργείο Εργασίας, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, αντί να λάβει ουσιαστικά μέτρα, για την ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών, δρομολογεί ρυθμίσεις που θα επιβαρύνουν περαιτέρω, το ήδη δραματικά αυξημένο, κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, δρομολογείται η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των ΕΒΕ κατά 10% το 2023, παρά το έγκαιρο και τεκμηριωμένο αίτημα για πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών για όσο διάστημα διαρκεί η τρέχουσα κρίση ακρίβειας, και επιπλέον η οριζόντια εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η οποία το μόνο που επιφυλάσσει για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι αύξηση του κόστους συμμόρφωσης και εξοντωτικά πρόστιμα για διαδικαστικές παραβάσεις”.

“Δεν πάει άλλο. Οι ΕΒΕ δεν μπορούν να αντέξουν άλλες επιβαρύνσεις. Ζητάμε να γίνει η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αφού πρώτα ξεπεραστεί η τρέχουσα κρίση ακρίβειας και πληθωρισμού και μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε”, τόνισε στο Thesseconomy.gr o πρόεδρος της Ο.Β.Σ.Θ., Αθανάσιος Νικολόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *