Saturday , 27 April 2024

Συμφωνία γερμανικού κολοσσού με αμυντική βιομηχανία από τη Χαλκιδική  

Του Γ. Κατσιάνη

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αμυντική βιομηχανία EODH SA δίνουν οι Γερμανοί, με την υπογραφή νέας στρατηγικής συμφωνίας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Χερσαίας Άμυνας & Ασφάλειας EUROSATORY 2022 που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Όπως αποκαλύπτει το thesseconomy.gr, η συμφωνία με τον γερμανικό κολοσσό Krauss-Maffei Wegmann (KMW) περιλαμβάνει την ανάπτυξη πακέτων αναβάθμισης προστασίας για μέσα άρματα μάχης, βασισμένα στη νέα γενιά θωρακίσεων και τεχνολογιών προστασίας ASPIS NG της EODH καθώς και τη συνεργασία  στους τομείς της έρευνας και ανάπτυξης, των δοκιμών και της πιστοποίησης των νέων τεχνολογιών αιχμής της EODH, των θωρακίσεων στα προγράμματα της KMW σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, της προμήθειας στρατηγικών και άλλων υλικών καθώς και της από κοινού προώθησης προϊόντων και τεχνολογιών σε κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ.

Εξίσου σημαντική είναι και η συμφωνία για την προώθηση του τροχοφόρου τεθωρακισμένου οχήματος 4Χ4 «Οπλίτης», κατασκευής της εταιρείας από το Λάκκωμα Χαλκιδικής, το οποίο έχει παρουσιαστεί στο πρόσφατο παρελθόν και στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Η διμερής συνεργασία ξεκίνησε πέρυσι τον Ιούλιο, με την υπογραφή συμφωνίας, ύψους 100 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA 2021.

Να σημειωθεί ότι η συμφωνία υπεγράφη από τον πρόεδρο της EODH, Ανδρέα Μιτσή και τον αντιπρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της KMW, Heinz Oestervoss (φωτογραφία).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *