Friday , 26 April 2024

Συμφωνητικό Συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ και ΝΟΗΣΙΣ

Στην υπογραφή Συμφωνητικού Συνεργασίας προχωρούν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το ΝΟΗΣΙΣ, όπως ανακοινώθηκε στη συνάντηση του Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκου Παπαϊωάννου και του Αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων Ανδρέα Γιαννακουδάκη, με τον Γενικό Διευθυντή του ΝΟΗΣΙΣ Θανάση Κοντονικολάου.

Η συνεργασία των δύο φορέων, η οποία είναι μακροχρόνια, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δραστηριότητες όπως:

– Πρακτική άσκηση προπτυχιακών, μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών, όλων των επιστημών.

– Συνεργασία με το ΕΛΚΕ σε θέματα έρευνας, διάχυσης και επικοινωνίας της επιστήμης και των εξελίξεων της τεχνολογίας.

– Συμμετοχή του ΝΟΗΣΙΣ στις δραστηριότητες του γραφείου ESERO (European Space Education Resource Office) της ESA (European Space Agency-Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος) στην Ελλάδα, που έχουν αναλάβει το Παιδαγωγικό και το Τμήμα Γεωλογίας του ΑΠΘ.

– Οργάνωση εκδηλώσεων, συνεδρίων και δράσεων που αφορούν σε καινοτόμες τεχνολογίες, ψηφιακές εφαρμογές, start up εταιρίες. Το ΝΟΗΣΙΣ αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην προβολή και την επέκταση της αναγνωρισιμότητας του έργου του ΑΠΘ στους τομείς αυτούς.

– Ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα που αφορούν σε δραστηριότητες των δύο φορέων σχετικά με νέες τεχνολογίες, ψηφιακές παραγωγές, digital media και εκπαιδευτικά προγράμματα με στόχο την έρευνα, τη διάχυση και την επικοινωνία της επιστήμης σε πολιτιστικές δομές και στο ευρύ κοινό.

 Η συνεργασία των δύο φορέων υφίσταται αρκετά χρόνια και έχει υπάρξει άριστη και αμοιβαία επωφελής, καθώς επανειλημμένα διακεκριμένα ακαδημαϊκά πρόσωπα του ΑΠΘ έχουν διατελέσει Πρόεδροι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΟΗΣΙΣ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *