Friday , 19 April 2024

Συνάντηση Ρουσάκη-Παππά για τα προβλήματα στην αστική συγκοινωνία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Προβληματισμένη για την μείωση των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη από και προς αυτόν, εμφανίστηκε η επικεφαλής του συνδυασμού “Σύγχρονος Δήμος” υποψήφια δήμαρχος κ Έλενα Ρουσάκη σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ κ. Στέλιο Παππά.
Ο κύριος Παππάς συναντήθηκε με όλους τους επικεφαλής παρατάξεων που διεκδικούν την διοίκηση του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη,με αντικείμενο την ενημέρωση του για τα προβλήματα στις αστικές συγκοινωνίες που ταλαιπωρούν δήμο και δημότες.

Η κυρία Ρουσάκη επικεντρώθηκε στην αύξηση των δρομολογίων των αστικών λεωφορείων καθώς όπως ανέφερε και στον κύριο Παππά, έχει γίνει δέκτης παραπόνων για μείωση δρομολογίων.

Ένα ακόμη θέμα που έθεσε στον πρόεδρο του ΟΑΣΘ η υποψήφια δήμαρχος είναι η σωστή λειτουργία της τηλεματικής και της εφαρμογής που ενημερώνει για την άφιξη του αστικού στην εκάστοτε στάση καθώς έχουν διαπιστωθεί κάποια προβλήματα και κάποια δυσλειτουργία στο σύστημα.
Η Έλενα Ρουσάκη τόνισε πως υπάρχει θέμα και με την χρονική κατανομή των δρομολογίων, καθώς “παρατηρείτε το φαινόμενο κάποια αστικά να έρχονται το ένα πίσω από το άλλο και κάποια με μεγάλη χρονική απόσταση το ένα από το επόμενο”.

Πιο συγκεκριμένα μεγάλο πρόβλημα στην δημοτική κοινότητα Χορτιάτη υπάρχει με την ανταπόκριση της γραμμής 61 ειδικά τις βραδινές ώρες ενώ υπάρχουν και άλλες αστικές γραμμές που έχουν καταγραφεί παράπονα για την λειτουργία τους.

Ανάμεσα στα πάγια αιτήματα της κ.Έλενας Ρουσάκη και της παράταξης της, είναι η αύξηση των αστικών δρομολογίων ώστε να μην υπάρχει μεγάλης διάρκειας χρονική αναμονή στις στάσεις , αλλά και η ανανέωση του στόλου των οχημάτων του ΟΑΣΘ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *