Wednesday , 24 April 2024

Συνέδριο για τις Ελληνορωσικές εμπορικές σχέσεις στις 8 & 9 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη

Σημαντικά επιχειρηματικά στελέχη της Ρωσικής αγοράς έρχονται στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να συμμετάσχουν στο Ελληνορωσικό Συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 8 έως και την Τρίτη 9 Απριλίου στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL, με θέμα «Ελληνορωσικές εμπορικές σχέσεις: διευρύνοντας επιχειρηματικούς ορίζοντες και εξαγωγικές πρακτικές».

Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη και του Οργανισμού Enterprise Greece. Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του Συνεδρίου γίνεται με πρωτοβουλία του Παραρτήματος του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, που ιδρύθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2018 και πρόεδρος του είναι ο κ. Παντελής Σκαρλάτος.

Θεσμικοί φορείς, στελέχη και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας επισκέπτονται τη Θεσσαλονίκη με σκοπό να δημιουργήσουν ευκαιρίες συνεργασίας και να σταθούν αρωγοί στην ανάπτυξη των διμερών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, αφού η θεματολογία και η μεθοδολογία του Συνεδρίου αφορά αποκλειστικά τις μεταβλητές, που διευκολύνουν την ανάπτυξη των πωλήσεων και του εμπορίου.

Οι Θεσμικοί φορείς που θα συνοδεύουν τους Ρώσους επιχειρηματίες και τα διευθυντικά στελέχη των Ρωσικών εταιρειών είναι ο επικεφαλής του Γραφείου Εμπορικών και Οικονομικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Μόσχα κ. Αθανάσιος Καραπέτσας, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου κ. Βίκτωρ Αρχίποβ, η ανώτατη τελωνειακή επιθεωρήτρια Τμήματος Εξασφάλισης Ελέγχου Ασφάλειας Εισαγόμενων Προϊόντων, Γεν. Δ/νσης Εμπορικών Περιορισμών, Συναλλαγματικού και Εξαγωγικού Ελέγχου της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Ειρήνη Σεκούν, ο Διευθυντής του Ελληνικού τμήματος του Επιμελητηρίου Μόσχας κ. Κωνσταντίνος Αναστασιάδης.

Η πολυπληθής Ρωσική αποστολή καλύπτει μεγάλο μέρος του επιχειρηματικού φάσματος και συμμετέχουν σε αυτή παραγωγικές, εμπορικές, μεταφορικές, εκτελωνιστικές εταιρείες αλλά και εταιρείεςlogistics.

Οι Έλληνες και οι Ρώσοι, οι θεσμικοί φορείς και οι ιδιώτες, θα συνεδριάσουν και θα συνεργαστούν με σκοπό να γίνουν κατανοητές οι καταναλωτικές συμπεριφορές, οι επιχειρηματικές αντιλήψεις, το ανταγωνιστικό καθεστώς, οι διατραπεζικές συναλλαγές, τα δίκτυα μεταφοράς, τα logistics  και οι τελωνειακές διαδικασίες των δύο χωρών.
 
Σκοπός του Συνεδρίου είναι να πραγματοποιηθούν ουσιαστικές εμπορικές επαφές, να κατανοηθούν οι δομές και το περιβάλλον των δύο αγορών και να προκύψουν συνεργασίες με προοπτική.
 
Την Δευτέρα 8 Απριλίου στις 5:30μμ θα ξεκινήσει η Κεντρική εκδήλωση του Συνεδρίου και θα πραγματοποιηθούν εισηγήσεις επί των θεμάτων:  

-Διαδικασίες ίδρυσης και εγκατάστασης εταιρειών σε Ελλάδα και Ρωσία. Συμμετοχή σε Κρατικούς Διαγωνισμούς. Τελωνειακές διαδικασίες, μεταφορικές Υποδομές και logistics.

-Πρακτικές και αποτελεσματικές στρατηγικές για την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων.

 
Την Τρίτη 9 Απριλίου στις 9πμ θα συνεχιστούν οι εργασίες του Συνεδρίου. Τα θέματα που θα απασχολήσουν τους συνέδρους είναι:

-Συμμετοχή Ελληνικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς Κρατικών Προμηθειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ρωσικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς Κρατικών Προμηθειών της Ελληνικής Δημοκρατίας

-Θέματα πιστοποιήσεων, εξαγωγικών διαδικασιών, εκτελωνισμών, μεταφορών και αποθήκευσης.

-Παρουσίαση και ανάλυση των πραγματικών συνθηκών στις αγορές των δύο χωρών. Βασικές επιχειρηματικές πρακτικές, δειγματισμού, προώθησης προϊόντων και έναρξης συνεργασιών. Κανάλια διανομής, ηλεκτρονικό εμπόριο, καταναλωτικές συμπεριφορές κλπ.



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *