Wednesday , 24 April 2024

“Συναγερμός” στη Θεσσαλονίκη για τον κορονοϊό-Σε καραντίνα ασθενής στο ΑΧΕΠΑ με ύποπτα συμπτώματα

Σε καραντίνα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες (απόγευμα Πέμπτης) ένας άνδρας μέσης ηλικίας με συμπτώματα παρόμοια του κοροναϊού και διεξάγονται οι απαραίτητες εξετάσεις για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για το κρούσμα του νέου εκ Κίνας προερχόμενου κορονοϊού ή για κρούσμα γρίπης.

Όπως γνωστοποίησε ο διοικητής του νοσοκομείου,Παναγιώτης Παντελιάδης, έχει ήδη ληφθεί δείγμα το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ για να εξακριβωθεί εάν πρόκειται για κρούσμα του θανατηφόρου ιού ή για απλό κρούσμα γρίπης και τα αποτελέσματα ανα μένεται να εκδοθούν μέχρι αύριο.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πρώτες πληροφορίες, πάντως, ο ασθενής φερόταν να είναι Κινέζος, που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ουχάν, ενώ νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι Έλληνας που είχε ταξιδέψει πάντως στην Ουχάν.

Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα κορονοϊού που ελέγχεται στη Θεσσαλονίκη. Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς που έχουν ορισθεί από το υπουργείο Υγείας για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *