Thursday , 18 April 2024

Συναγερμός των βουλγαρικών αρχών για εκτεταμένη μόλυνση και νεκρά ψάρια στον Έβρο, κοντά στα σύνορα με Ελλάδα

Συναγερμός για εκτεταμένη μόλυνση στο βουλγαρικό τμήμα του ποταμού Έβρου έχει σημάνει στις βουλγαρικές αρχές, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, και μάλιστα κυρίως στις περιοχές που συνορεύουν με την Ελλάδα, όπου φέρεται να διαπιστώθηκε εκτεταμένη μόλυνση και μεγάλο ποσοστό νεκρών ψαριών.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σύμφωνα με τα βουλγαρικά ΜΜΕ δίπλα στην περιοχή Πάζαρτζικ, στο ύψος μεταξύ της γέφυρας Σταμπολίε και της γέφυρας Πολάτοβο. Ιστοσελίδες της περιοχής όπως το plovdiv24.bg, το marica.bg και το dariknews.bg, κάνουν εκτενή αναφορά στο θέμα και όπως μεταδίδει το evrosnews.gr αναφέρουν ότι ο Περιφερειάρχης Ντάνυ Καναζίρεβα, μαζί με εκπροσώπους θεσμικών οργάνων της ευρύτερης περιοχής της Φιλιππούπολης, αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν χθες επιθεώρηση της περιοχής, μετά από καταγγελίες των κατοίκων. Μετά το τέλος της επιθεώρησης ο κ.Καναζίρεβα έκανε λόγο σε τοπικά ΜΜΕ για «τοξική δηλητηρίαση» και κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται δίπλα στον ποταμό Έβρο να μην πίνουν το τρεχούμενο νερό, να μην ψαρεύουν και να μην καταναλώσουν ψάρια από αυτόν.

Το thesseconomy.gr θα επανέλθει με νεότερα για την εξέλιξη του θέματος και τους ενδεχομένους κινδύνους για τους κατοίκους του Έβρου

(σ.σ. Η φωτό είναι αρχείου από το 2009)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *