Friday , 19 April 2024

Συνεδριάζουν πάλι σήμερα οι λοιμωξιολόγοι – Στο “κάδρο” η εφαρμογή τοπικών lockdowns εάν και όπου χρειαστεί

Συνεδριάζουν εκ νέου σήμερα οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι προκειμένου να εξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες λόγω της γενικότερης εικόνας χαλάρωσης που παρατηρείται στην καθημερινότητα των πολιτών όσον αφορά την τήρηση των μέτρων και θέτουν επί τάπητος την προοπτική εφαρμογής τοπικών lockdowns για περιοχές με υψηλό φορτίο, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο.

Σε δηλώσεις του ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος, ανλεφερε σχετικά: “Αυτή τη στιγμή η κατάσταση είναι τέτοια που τα γενικευμένα lockdown δε θα χρειαστούν. Ένα όπλο διαχειριστικό  της διασποράς είναι να βλέπουμε κλειστές κοινωνίες, όπως συνέβη στα νησιά ή στο Αγρίνιο. Είναι  περιοχές, στις οποίες υπάρχει διασπορά για διάφορους λόγους, που οι συνθήκες επιβάλλουν τοπικά lockdown. Το όπλο του τοπικού lockdown θα είναι εδώ και όταν χρειαστεί, πρέπει να επιβάλλεται”.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης οι λοιμωξιολόγοι θα μελετήσουν διεξοδικά όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στη χώρα και ειδικά τις περιοχές που είναι σε βαθύ «κόκκινο» και το επιδημιολογικό φορτίο είναι στα ύψη. Σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε μέτρα θα εξεταστούν αναμένεται να είναι τοπικά και ένα νέο καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα θεωρείται πλέον απίθανο να επανέλθει.

Παράλληλα, οι ειδικοί ελπίζουν ότι με την αύξηση του ποσοστού των εμβολιασμένων οι κίνδυνοι και τα κρούσματα θα μειώνονται.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *