Tuesday , 16 April 2024

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ «Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ», ΝΑΣΟΥ ΓΛΥΚΗ- «Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε πράξη με δήμαρχο τον Γιώργο Ορφανό»

Θεωρεί ότι ο Γιώργος Ορφανός είναι «ο μόνος που μπορεί να διοικήσει την πόλη σωστά». Πιστεύει πως η εμπειρία του κ. Ορφανού είναι αναγκαία συνθήκη για την μετεξέλιξη του δήμου Θεσσαλονίκης σε ένα φορέα που θα «είναι έτοιμος να ανταπεξέλθει στις επιταγές των καιρών, με στόχο  την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών και την ανάπτυξη της πόλης». Ο λόγος για τον Νάσο Γλυκή,ένα νέο άνθρωπο, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην κατεύθυνση της ανάδειξης της Θεσσαλονίκης, σε πόλη-πρότυπο για την Ν.Α.Ευρώπη.       

Κύριε Γλυκή, ποια είναι τα τρία σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης;

«Δυστυχώς, τα προβλήματα του δήμου είναι πάρα πολλά. Κάνοντας μια ιεράρχηση, θα έλεγα ότι είναι η ασφάλεια, το κυκλοφοριακό, η καθαριότητα και η ανακύκλωση, οι άστεγοι, οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, το παρεμπόριο, τα αδέσποτα, το περιβάλλον, το πράσινο.

Ωστόσο, θα ήθελα να επικεντρωθώ στην ουσία που είναι ο τρόπος επίλυσης των προβλημάτων αλλά και η δυνατότητα βελτίωσης τους σε διάφορους τομείς, με επίκεντρο τους ανθρώπους του δήμου. Η δουλειά που θα κάνουμε στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων θα είναι ταυτόχρονη και πολυεπίπεδη. Ο συνδυασμός του Γιώργου Ορφανού ‘Η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον’ διαθέτει πρόγραμμα σε πολλούς τομείς και άξονες, με εμπεριστατωμένες προτάσεις.

Ο δήμος χρειάζεται σωστή και ολοκληρωμένη διοίκηση από ανθρώπους με όραμα και όρεξη για δουλειά. Απαιτείται γνώση του αντικειμένου, στρατηγικός επανασχεδιασμός των διαδικασιών και του τρόπου λειτουργίας, σωστή και ολοκληρωμένη υλοποίηση. Χρειάζεται συνεχής αξιολόγηση του αποτελέσματος, έλεγχος για ατέλειες και προβλήματα, επεξεργασία, αναθεώρηση, προσαρμογή και εφαρμογή. Όπως όλοι οι σύγχρονοι οργανισμοί, έτσι και ο δήμος Θεσσαλονίκης, πρέπει να είναι έτοιμος για να ανταπεξέλθει στις επιταγές των καιρών, με στόχο  την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των δημοτών και την ανάπτυξη της πόλης».     

Για ποιο λόγο θεωρείτε ότι «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον» με τον Γιώργο Ορφανό;

«Ο Γιώργος Ορφανός, ως άνθρωπος, είναι προσιτός και ανθρώπινος. Έχει πολύ μεγάλη τεχνογνωσία, πολιτική αλλά και πρακτική εμπειρία διαχείρισης έργων και διοικητικές ικανότητες. Ανεξάρτητος και με ισχυρή βούληση, κάνει αυτό που πιστεύει και το υποστηρίζει έμπρακτα. Είναι ενωτικός, εργατικός, συνεργάσιμος και πιστεύω ότι είναι ο μόνος που μπορεί να διοικήσει την πόλη σωστά, να της προσδώσει την αίγλη, το κύρος και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που της αξίζει, μετατρέποντας τη Θεσσαλονίκη σε μία ευρωπαϊκή μητρόπολη, με μέλλον και διαρκή ανάπτυξη».   

Ποιό είναι το όραμα σας για το δήμο Θεσσαλονίκης;

«Με τον Γιώργο Ορφανό μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Η Θεσσαλονίκη έχει όλα τα προσόντα να πρωταγωνιστήσει στο παγκόσμιο στερέωμα ως μια πόλη πρότυπο. Πιστεύουμε ότι οι δυνατότητες της πόλης είναι πραγματικά πολύ μεγάλες σε πολλούς άξονες. Μπορεί να γίνει μια ασφαλής, καθαρή, φωτεινή, προσβάσιμη, ‘έξυπνη’, ‘πράσινη’ πόλη, η οποία θα αποτελεί κόμβο για το εμπόριο και σημείο αναφοράς για τον τουρισμό και την ανώτατη εκπαίδευση.

Διαθέτει πλεονεκτική γεωγραφική θέση, ιστορία, μνημεία, θαλάσσιο μέτωπο, περιαστικό δάσος. Όσον αφορά τις υποδομές, έχει ένα λιμάνι που διαρκώς αναπτύσσεται, αεροδρόμιο, την ΔΕΘ και προσεχώς μετρό, στοιχεία δηλαδή που με τη σωστή δημοτική αρχή μπορούν να αναδειχθούν και να εξελιχθούν. Πραγματικά πιστεύουμε ότι με την σωστή διοίκηση στο δήμο, η Θεσσαλονίκη είναι το μέλλον και είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε πράξη με δήμαρχο τον Γιώργο Ορφανό».     

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *