Saturday , 20 April 2024

Συνεργασία ΕΒΕ Φλώρινας και Πανεπιστημίου Δυτ.Μακεδονίας για την ανάδειξη και πιστοποίηση της πιπεριάς Φλωρίνης

Τηλεδιάσκεψη με θέμα τα ιδιότυπα παραδοσιακά προϊόντα (ΕΠΙΠ) και συγκεκριμένα τη πιπεριά Φλωρίνης, πραγματοποιήθηκε μεταξύ του γεωπονικού Πανεπιστημίου που εδρεύει στην Φλώρινα και του Επιμελητηρίου Φλώρινας, το οποίο ζήτησε την στήριξη και την συνεργασία του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με σκοπό την ανάδειξη της πιπεριάς Φλωρίνης.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε η κοσμήτορας του γεωπονικού Πανεπιστημίου Φλώρινας κα. Μελφου, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης, ο εκπρόσωπος της εταιρείας EURICON κ. Σιωμάδης, καθώς και καθηγητές του πανεπιστημίου.

Κατά την τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με τον κ.Σαπαλίδη, αναδείχθηκε η ανάγκη πιστοποίησης της πιπεριάς ως ιδιότυπου παραδοσιακού προϊόντος, η οποία θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας δίνοντας προστιθέμενη αξία και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τόπου. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί και δεύτερη τηλεδιάσκεψη, με τη συμμετοχή και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην μεταποίηση πιπεριάς, ώστε να προετοιμαστεί η πρόταση για την κατοχύρωση της πιπεριάς Φλωρίνης. “Θεωρούμε υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας κ. Θεοδουλιδη, την κοσμήτορα του γεωπονικού Πανεπιστημίου κα. Μελφου και το επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα του Επιμελητηρίου Φλώρινας τιμώντας έτσι και οι δύο πλευρές το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν πρόσφατα. Συνεργασίες σαν και αυτές που έχουν στόχο την δικτύωση της πανεπιστημιακής κοινότητας με την επιχειρηματική φέρνουν πάντα καλά αποτελέσματα”, τονίζει σχετικά ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φλώρινας..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *