Friday , 19 April 2024

Συνεργασία Τζιτζικώστα-Ζέρβα για ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε διεθνή τουριστικό προορισμό

Θερμή υποδοχή στο νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα επιφύλαξε  ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Σας καλωσορίζω και σας συγχαίρω για τη νίκη και τη μεγάλη ανατροπή αλλά και όλους τους υποψηφίους δημάρχους για τον πολύ καλό προεκλογικό αγώνα που έγινε στο δήμο Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας υποδεχόμενος τον κ. Ζέρβα, ο οποίος συνοδευόταν από τους κ.κ. Χάρη Αηδονόπουλο, Εφραίμ Κυριζίδη και Πέτρο Λεκάκη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα της συνεργασίας μεταξύ της περιφέρειας και του δήμου Θεσσαλονίκης για τα επόμενα χρόνια.

«Συζητήσαμε για μια σειρά από θέματα που αφορούν  στην αρμοδιότητα της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του δήμου Θεσσαλονίκης, είδαμε ζητήματα που απασχολούν τους Θεσσαλονικείς και στα οποία θέλουμε να δώσουμε λύσεις, εξετάσαμε μεσοπρόθεσμες αλλά και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις που θα κάνουμε στο αστικό περιβάλλον και στο πολεοδομικό συγκρότημα του δήμου Θεσσαλονίκης. Ακόμη μελετήσαμε διεξοδικά πως θα λειτουργήσουμε αποτελεσματικά για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, τομέας στον οποίο ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε μείνει πίσω τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας και σημείωσε πως «είμαστε εδώ, δίπλα στη νέα διοίκηση προκειμένου να φροντίσουμε μέσα από ευρωπαϊκούς πόρους η Θεσσαλονίκη να γίνει μια πιο φιλική πόλη, μια πράσινη πόλη, μια πόλη πιο λειτουργική, μια πόλη στην οποία θα αξίζει κανείς να ζει και να επισκέπτεται».

Από την πλευρά του, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισήμανε  ότι ο κ. Τζιτζικώστας είναι ένας αυτοδιοικητικός που έχει αφήσει ήδη το στίγμα του.

«Θεωρώ ότι έχουμε ήδη ξεκινήσει μια καλή συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς. Οι εποχές που η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο δήμος Θεσσαλονίκης ήταν δύο διαφορετικά  πράγματα ανήκει στο παρελθόν. Μαζί σχεδιάζουμε, μαζί υλοποιούμε. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, να μη χαθεί  ούτε μια ημέρα. Είναι πολλά αυτά που μπορούν και πρέπει να γίνουν και ήδη μπήκαμε σε συγκεκριμένα πρότζεκτ που  θα εξαγγελθούν από τον Σεπτέμβριο και θα αρχίσουν να υλοποιούνται. Άρα μας περιμένει πολύ και ωραία δουλειά», κατέληξε ο κ. Ζέρβας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *