Friday , 29 March 2024

Συνεχή κρούσματα διαρρήξεων σε ΙΧ και καταστήματα στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Αυξάνονται και πληθύνονται καθημερινά οι διαρρήξεις αυτοκινήτων, καταστημάτων και φυσικά και κατοικιών στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της αστυνομίας και την εξάρθρωση αρκετών σπειρών το τελευταίο διάστημα, τα εν λόγω περιστατικά όχι μόνο δεν έχουν τελειωμό, αλλά “αυγατίζουν” με τους δράστες να χτυπούν κατ’ επανάληψη στις ίδιες περιοχές. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά φίλη του Thesseconomy.gr από την Καλαμαριά προ δυο εβδομάδων άγνωστος-οι έσπασαν τα τζάμια ΙΧ αυτοκινήτου γείτονά της ξημερώματα Κυριακής σε απέναντι πολυκατοικία, ενώ χθες το βραδάκι η ίδια διαπίστωσε ότι είχε γίνει απόπειρα διάρρηξης του δικού της – σημειωτέον παλιού – ΙΧ , που ήταν παρκαρισμένο στην πυλωτή της οικοδομής, με αποτέλεσμα να σπάσει μέσα στην κλειδαριά το αιχμηρό αντικείμενο που είχε χρησιμοποιηθεί από τον άγνωστο δράστη, ενώ το μεσημέρι που η ίδια είχε χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό της η κλειδαριά ήταν μια χαρά. Λιγότερο, δε, από έναν μήνα πριν, άγνωστοι πάλι είχαν “κατεβάσει” την τζαμαρία του κρεοπωλείου στο διπλανό τετράγωνο με στόχο τη ληστεία, αλλά έγιναν αντιληπτοί από κάτοικο της οικοδομής και τράπηκαν σε φυγή, ενώ διάρρηξη υπέστη τις τελευταίες ημέρες και ανθοπωλείο επίσης στην ανατολική Θεσσαλονίκη, στο οποίο απασχολείται άλλη φίλη της.

Αξιοσημείωτο είναι, δε, το γεγονός ότι σε επικοινωνία της εν λόγω παθούσας με την αστυνομία, προκειμένου να αυξηθούν οι περιπολίες στη συγκεκριμένη γειτονιά, της επισημάνθηκε ότι υπάρχουν πολλά αντίστοιχα κρούσματα παντού στην Καλαμαριά. Στόχος, μάλιστα, του διαρρήκτη σύμφωνα με την αστυνομία ήταν προφανώς να κλέψει όλο το αυτοκίνητο, γιαυτό και προσπάθησε να διαρρήξει την κλειδαριά και δεν έσπασε κάποιο τζάμι, καθώς τα παλαιότερα αυτοκίνητα της συγκεκριμένης μάρκας δεν τα θέλουν στην “πιάτσα” για ανταλλακτικά αλλά για “άλλες δουλειές”….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *