Friday , 29 March 2024

Συνεχίζεται ο συνωστισμός στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ

Σ.Ξανθοπούλου

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020. Ώρα 08.42πμ, γραμμή 12 (ΚΤΕΛ-Κ.ΤΟΥΜΠΑ). Αυτή είναι η εικόνα των λεωφορείων της Θεσσαλονίκης σε ώρα αιχμής. Την ώρα που εργαζόμενοι, φοιτητές και συνταξιούχοι προσπαθούν να μετακινηθούν με το ένα και μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς που υπάρχει στη Θεσσαλονίκη.

Τι και αν δημοσιεύουμε συχνά, θέματα, καταγγελίες και διαμαρτυρίες πολιτών για τις κάκιστες συνθήκες μαζικής μεταφοράς που εξακολουθούν να προσφέρουν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Ελπίζαμε ότι τα πράγματα θα παρουσίαζαν βελτίωση ειδικά μετά το μεγάλο σοκ της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά από όσο φαίνεται ο ΟΑΣΘ δεν εννοεί να καταλάβει την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Οι δε λοιμωξιολόγοι, παρόλο που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου σε φαινόμενα συνωστισμού, εδώ σιωπούν και μάλιστα προκλητικά. Κανένα μέτρο ασφάλειας δεν τηρείται στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Ο μόνος που προστατεύεται είναι ο οδηγός (και καλώς προστατεύευεται) με την κατασκευή ειδικού πλαισίου από πλέξιγκλας.

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης μετακινούνται σε συνθήκες συνωστισμού ίδιες με εκείνες πριν τον κορωνοϊό. Το μόνο που άλλαξε είναι ότι τώρα συνωστιζόμαστε μεν, με μάσκα δε.

Είναι τουλάχιστον ντροπιαστική αυτή η εικόνα για μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη που θέλει να λέγεται ευρωπαϊκή και μάλιστα με προοπτικές ανάπτυξης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *