Saturday , 20 April 2024

Συνεχίζονται τα παρατράγουδα με τα φωτοβολταϊκά-“Κόλλησε”(!) η πλατφόρμα των αιτήσεων για τους σταθμούς στην Πελοπόννησο

Του Γ. Κατσιάνη

Συνεχίζονται τα παρατράγουδα στο θέμα των φωτοβολταϊκών, με την κυβέρνηση να δείχνει ανέτοιμη να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Μετά το φιάσκο των οικιακών φωτοβολταϊκών (βλέπε Μύθοι και πραγματικότητα για το πρόγραμμα των οικιακών φωτοβολταϊκών στις στέγες – Thesseconomy) σήμερα παρουσιάζουμε τα όσα κωμικοτραγικά σημειώθηκαν κατά την υποβολή των αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) για την δημιουργία φωτοβολταϊκών σταθμών στην Πελοπόννησο.

Όπως καταγγέλλει ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), η πλατφόρμα του ΔΕΔΔΗΕ “έβριθε κολλημάτων και καταρρεύσεων κατά την διάρκεια της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων”.

“Αποτέλεσμα ήταν κατά το κρίσιμο χρονικό διάστημα από τις 12:30 μμ έως τις 12:50 μμ περίπου που καταλήφθηκε το διαθέσιμο περιθώριο των προσφερόμενων 86 + 172 (επιλαχόντες) MW, αρκετοί επενδυτές να μην μπορούν καν να συμμετέχουν, λόγω παγώματος, κολλημάτων (bugs όπως το να μην ανοίγουν επιμέρους πτυσσόμενα παράθυρα στην πλατφόρμα) ή μη ανταπόκρισης της ολοσχερώς”, τονίζει ο ΣΠΕΦ ενώ υπογράμμισε πως “ήταν τέτοια η δυσλειτουργία του συστήματος που σε ορισμένες περιπτώσεις όχι μόνο κρέμαγε, αλλά επέστρεφε μηνύματα μη αποδοχής της αίτησης για την Πελοπόννησο!”.

Μάλιστα, ο ΣΠΕΦ κατέθεσε και επίσημη καταγγελία στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), κάνοντας μάλιστα λόγο και “για κλασική περίπτωση νοθείας που δεν πρέπει να μείνει ατιμώρητη”. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *