Saturday , 20 April 2024

Συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στην ανατολική Μεσόγειο δύο τουρκικά πλοία γεωτρήσεων

Τα δύο τουρκικά πλοία γεωτρήσεων, το «Φατίχ» και το «Γιαβούζ», συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους στην ανατολική Μεσόγειο, ενώ θα ακολουθήσει κι άλλο ένα πλοίο αυτόν το μήνα, δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ.

Η Τουρκία έχει αποστείλει δύο πλοία γεωτρήσεων, το “Φατίχ” και το “Γιαβούζ”, όπως και ένα ερευνητικό σκάφος στην ανατολική Μεσόγειο. Σε δηλώσεις που έκανε από το “Γιαβούζ”, ο Ντονμέζ σημείωσε ότι ένα δεύτερο ερευνητικό σκάφος θα αρχίσει εργασίες στην περιοχή από τα τέλη του Αυγούστου. Μια τουρκική φρεγάτα και ένα σκάφος περιπολίας συνοδεύουν το “Γιαβούζ”. “Το ‘Φατίχ’ συνεχίζει τις εργασίες στην γεώτρηση Finike-1 στις περιοχές που έχει άδεια η Τουρκία. Το ‘Γιαβούζ’ συνεχίζει τις επιχειρήσεις στην γεώτρηση Karpaz-1”, σημείωσε στις δηλώσεις αυτές που έκανε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας χθες, Τρίτη, αλλά είχαν εμπάργκο ως σήμερα. “Το σκάφος σεισμικών ερευνών Oruc Reis θα συμμετάσχει στη δουλειά αυτή από τα τέλη του Αυγούστου”, πρόσθεσε.

Οι επιχειρήσεις της Τουρκίας στην περιοχή έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από τους δυτικούς συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένων της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *